Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 17:02 Ειδήσεις

Σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο 42χρονος Γερμανός που πέθανε από κορονοϊό


Σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής, Andreas Hilboll, ο οποίος αποτελεί το πρώτο θύμα του κορ0νοϊού στην Κρήτη.

Ο 42χρονος, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, άφησε την τελευταία του πνοή σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η σορός του 42χρονου καθηγητή μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο το οποίο τέθηκε σε ολιγόωρη καραντίνα. Την ίδια ώρα, δεν έγινε νεκροψία – νεκροτομή καθώς από το νόμο απαγορεύεται η διενέργειά της σε άνθρωπο που έχει πεθάνει από τέτοιου είδους ιούς.

Ήδη η οικογένεια του Γερμανού είχε έρθει σε επαφή με γραφείο τελετών στην Κρήτη, μέσω της Γερμανικής πρεσβείας, το οποίο πήγε στο νεκροτομείο για να προχωρήσουν στην προετοιμασία της σορού.

"Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να μην υπάρξει μόλυνση τόσο του περιβάλλοντος όσο και εμάς των ίδιων. Το νεκροτομείο τέθηκε σε καραντίνα μέχρι που φτάσαμε και σφραγίσαμε το νεκρό. Στη συνέχεια έγινε άμεσα η απολύμανση και επανήλθε η κανονικά", ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που είχε αναλάβει την ταφή, Νίκος Χαρούλης.

Μετά την προετοιμασία της σορού ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς του στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου όπου θα γινόταν η ταφή.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα, η σορός του 42χρονου καθηγητή μπήκε σε μεταλλικό – κι όχι σε ξύλινο – φέρετρο.

"Κατόπιν συνεννόηση με το ΠΑΓΝΗ τηρήσαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην μολύνουμε το περιβάλλον. Την σορό την καλύψαμε με δύο πτωματοσακούλες, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ μπήκε σε ειδικό σιδερένιο φέρετρο και σφραγίστηκε αεροστεγώς. Όσοι από το γραφείο τελετών ασχολήθηκαν με την προετοιμασία και την ταφή του νεκρού τήρησαν όλα τα μέτρα έχοντας συγκεκριμένο εξοπλισμό, μάσκες και αντισηπτικά", ανέφερε σχετικά ο κ. Χαρούλης.

Μάλιστα, αμέσως μετά την ταφή το αυτοκίνητο που μετέφερε την σορό του 42χρονου σφραγίστηκε και έγινε απολύμανση.

Εξαιτίας της αιτίας του θανάτου του 42χρονου Γερμανού καθηγητή απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή ο επαναπατρισμός του με αποτέλεσμα να ταφεί στον τόπο όπου πέθανε.

"Πήγαμε βάση νόμου που είναι ξεκάθαρος. Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός του. Μάλιστα, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες της ταφής. Για παράδειγμα το μεταλλικό φέρετρο μπήκε στον τάφο αλλά δεν σκεπάστηκε με τσιμεντένιες πλάκες όπως γίνεται συνήθως. Αντιθέτως, σκεπάστηκε μόνο με χώμα", υπογράμμισε ο Νίκος Χαρούλης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως "ο συγκεκριμένος τάφος δεν θα ανοίξει σε τρία χρόνια αλλά θα πρέπει να παραμείνει κλειστός για δέκα χρόνια".

Η κηδεία και η ταφή του 42χρονου τελέστηκε σήμερα στις 11 το πρωί στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσε μόνο ένας φίλος του Γερμανού καθηγητή που βρισκόταν στην Κρήτη καθώς δούλευαν μαζί τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Γερμανία.

 

Πηγή: cretapost

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 24.09.2026

Eρώτηση του Μ. Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προκλητική ομιλία Ερτογάν στον ΟΗΕ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας με αφορμή την προκλητική ομιλία του Τούρκου προέδρου από το βήμα της 81ηςΣυνέλευσης του

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 18.09.2026

Ειδική ρήτρα στήριξης σε ρεύμα και καύσιμα ζητά ο Γ. Αυτιάς από την Κομισιόν

Με τη φράση «H Ευρώπη, κύριοι Επίτροποι, δεν μπορεί να είναι παρατηρητής!», ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς ζητά με κατεπείγουσα ερώτησή του προς τους Επιτρόπους Οικονο

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 16.09.2026

Σημαντική επιτυχία για τους Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία των ευρωβουλευτών του Ευρωπαικού Λαϊκού ΚόμματοςΜανώλη Κεφαλογιάννη και Σελίν Ιμάρτ για τη χρηματοδότηση των Ελλήνων και Ευρωπαίων αγροτών από το φόρο άνθρακα που θα εισπράτ