Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 12:46 Είς Υγείαν

Γιατρός προειδοποιεί πως ο κορονοϊός ζει πάνω φρούτα και λαχανικά. Τι προτείνει;


Κάθε επιφάνεια είναι επικίνδυνη όταν μιλάμε για τον κοροναϊό επιβεβαίωσε ένας ιολόγος τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Timothy Newsome ανέφερε στο FEMAIL πως ο ιός μπορεί να «ζήσει» στις περισσότερες επιφάνειες και γι’ αυτό οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να αρκούνται μόνο στην χρήση γαντιών.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε επιφάνεια μπορεί να είναι ενδεχομένως μολυσμένη. Και όπως και με οποιαδήποτε επιφάνεια, υπάρχει κίνδυνος » εξήγησε ο κ. Newsome.

Ο γιατρός τόνισε πως δεν υπάρχει λύση ώστε να γνωρίζουμε αν κάποιο προϊόν είναι μολυσμένο ή όχι από κοροναϊό, αλλά καθετί αγγίζει ο άνθρωπος μπορεί να είναι μολυσμένο.

Τι προτείνει ο γιατρός

Παρ ΄ότι λοιπόν οι περισσότεροι φοράνε γάντια όταν ψωνίζουν από το σούπερ μάρκετ, ο Newsome πρότεινε μερικούς ακόμη τρόπους ώστε να είμαστε σίγουροι πως τα προϊόντα που ψωνίζουμε δεν είναι μολυσμένα.

Το καλύτερο λοιπόν που μπορείτε να κάνετε είναι να πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά με ζεστό νερό και σαπούνι ή αν δεν γίνεται το πρώτο, έστω με ζεστο νερό.

Μην περιμένετε δηλαδή να καταστραφούν όλοι οι ιοί όταν βράσετε τα τρόφιμα, καθώς μέχρι τότε θα τα έχετε ακουμπήσει ήδη πολλές φορές.

«Πλύνετε τα με ζεστό σαπουνόνερο και φυσικά τα χέρια σας», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τρίτη 09.12.2025

Διατροφή και ψυχική υγεία: Δείτε τι πρέπει να τρώμε για καλύτερη διάθεση

Η σχέση ανάμεσα στο πιάτο μας και στη ψυχική μας κατάσταση είναι πολύ πιο στενή απ’ όσο φανταζόμαστε. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι ορισμένες τροφές επηρεάζουν τη διάθεση, την ενέργε

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 06.12.2025

Χυμός πορτοκαλιού στο κρυολόγημα: Βοηθά τελικά ή το επιδεινώνει;

Τι προσφέρει ο χυμός πορτοκαλιού στον οργανισμό Ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκαλιού περιέχει περίπου 125mg βιταμίνης C, ποσότητα που καλύπτει το 100% των ημερήσιων αναγκών. Μαζί με αυτή, ο χυμός είν

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 05.12.2025

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη και τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών

Την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση της μελέτης ανέγερσης του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Μοιρών συνυπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Διοικητ