Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 23:22 Βλέπω/Ακούω

Ο Έλληνας που πέρασε κορονοϊό, γρίπη και πνευμονία μαζί - Τι τον έσωσε


Πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις που έχουμε συναντήσει ως σήμερα που η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει τα πάντα στο διάβα της και έχει πλήξει σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη. Άλλωστε, τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι εκατοντάδες χιλιάδες και πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο εθελοντής διασώστης, Α. Αλεξίου, είναι ασθενής με γρίπη τύπου Β, πνευμονία και κορονοϊό μαζί, τριπλό τζακ ποτ όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Ο κ. Αλεξίου, εξήγησε πώς κόλλησε τον κορονοϊό και αστειευόμενος χαρακτήρισε τον ιό ως νυχτόβιο και μπαρόβιο, καθώς του προκαλούσε υψηλό πυρετό κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

Ένας άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ποτέ του, καθόλα υγιής, ο οποίος έχει τρέξει σε πάρα πολλούς μαραθωνίους και όμως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να κολλήσει τον οποιονδήποτε. Απλά, ο ίδιος είναι ένας γερός οργανισμός και γι' αυτό καταφέρνει να ξεπεράσει την δύσκολη κατάστασή του. Κάποιος μεγαλύτερος ή με προβλήματα υγείας θα αντιμετώπιζε πολλά ζητήματα.

news247

 
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 15.04.2026

Sceye: Το ηλιακό αερόπλοιο που φέρνει το «διαδίκτυο από τη στρατόσφαιρα»

Με μηδενικούς ρύπους και αυτονομία που θυμίζει δορυφόρο, το σκάφος SE2 ολοκλήρωσε μια ιστορική αποστολή 10.000 χιλιομέτρων, ανοίγοντας τον δρόμο για παγκόσμια συνδεσιμότητα. Από το Νέο Μεξικό στη Β

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 15.04.2026

72η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους που ενώνει το χθες με το σήμερα

Υπάρχουν θεσμοί που δεν μετρούν απλώς χρόνια. Μετρούν μνήμες, εικόνες, χρώματα και στιγμές που περνούν από γενιά σε γενιά. Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, ένας θεσμός με ιστορία 130 ετών, επιστρέφει και

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 15.04.2026

Νέα αξιολογημένα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ για εργαζόμενους

Εμπλουτίζεται η λίστα των αξιολογημένων προγραμμάτων κατάρτισης στο πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής