Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 23:22 Βλέπω/Ακούω

Ο Έλληνας που πέρασε κορονοϊό, γρίπη και πνευμονία μαζί - Τι τον έσωσε


Πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις που έχουμε συναντήσει ως σήμερα που η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει τα πάντα στο διάβα της και έχει πλήξει σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη. Άλλωστε, τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι εκατοντάδες χιλιάδες και πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο εθελοντής διασώστης, Α. Αλεξίου, είναι ασθενής με γρίπη τύπου Β, πνευμονία και κορονοϊό μαζί, τριπλό τζακ ποτ όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Ο κ. Αλεξίου, εξήγησε πώς κόλλησε τον κορονοϊό και αστειευόμενος χαρακτήρισε τον ιό ως νυχτόβιο και μπαρόβιο, καθώς του προκαλούσε υψηλό πυρετό κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

Ένας άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ποτέ του, καθόλα υγιής, ο οποίος έχει τρέξει σε πάρα πολλούς μαραθωνίους και όμως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να κολλήσει τον οποιονδήποτε. Απλά, ο ίδιος είναι ένας γερός οργανισμός και γι' αυτό καταφέρνει να ξεπεράσει την δύσκολη κατάστασή του. Κάποιος μεγαλύτερος ή με προβλήματα υγείας θα αντιμετώπιζε πολλά ζητήματα.

news247

 
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 07.04.2026

Δράσεις αγάπης και προσφοράς από τη ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή της Γραμματείας Εθελοντισμού της ΝΔ. (pics)

Τον σύλλογο «Η Παρέα της Αγάπης», που στέκεται δίπλα σε παιδιά και οικογένειες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο, καθώς και τον σύλλογο «Στόχος», που στηρίζει γυναίκες με καρκ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 07.04.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Μεγάλη Τρίτη 7/4/26

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βο

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 06.04.2026

Artemis II: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης από τη Γη – Ξεπέρασε το θρυλικό Apollo 13

Ιστορική πρωτιά για τους αστροναύτες της NASA που ταξίδεψαν 406.708 χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη μας, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ 56 ετών. Η αποστολή Artemis II έγραψε σήμερα το δικό της κεφάλαιο σ