Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 23:22 Βλέπω/Ακούω

Ο Έλληνας που πέρασε κορονοϊό, γρίπη και πνευμονία μαζί - Τι τον έσωσε


Πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις που έχουμε συναντήσει ως σήμερα που η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει τα πάντα στο διάβα της και έχει πλήξει σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη. Άλλωστε, τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι εκατοντάδες χιλιάδες και πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο εθελοντής διασώστης, Α. Αλεξίου, είναι ασθενής με γρίπη τύπου Β, πνευμονία και κορονοϊό μαζί, τριπλό τζακ ποτ όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Ο κ. Αλεξίου, εξήγησε πώς κόλλησε τον κορονοϊό και αστειευόμενος χαρακτήρισε τον ιό ως νυχτόβιο και μπαρόβιο, καθώς του προκαλούσε υψηλό πυρετό κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

Ένας άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ποτέ του, καθόλα υγιής, ο οποίος έχει τρέξει σε πάρα πολλούς μαραθωνίους και όμως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να κολλήσει τον οποιονδήποτε. Απλά, ο ίδιος είναι ένας γερός οργανισμός και γι' αυτό καταφέρνει να ξεπεράσει την δύσκολη κατάστασή του. Κάποιος μεγαλύτερος ή με προβλήματα υγείας θα αντιμετώπιζε πολλά ζητήματα.

news247

 
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 07.10.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 7/10/26

Πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρω

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 06.10.2026

Εντοπισμός και διάσωση 43 αλλοδαπών στην Αγία Γαλήνη και σύλληψη του διακινητή τους

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για παροχή συνδρομής σε λέμ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 06.10.2026

Εντοπισμός και διάσωση 71 αλλοδαπών στους Καλούς Λιμένες

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Καλών Λιμένων και της Ιεράπετρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για παρ