Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 23:21 Ειδήσεις

ΠΟΥ: Οι χώρες που έχουν επιβάλει μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας "έχουν μια δεύτερη ευκαιρία"


Οι χώρες που έχουν επιβάλει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους πολίτες τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον νέο κορονοϊό, προέτρεψε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Με το να ζητάμε από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και να απαγορεύουμε τις μετακινήσεις αγοράζουμε χρόνο και μειώνουμε τις πιέσεις στα συστήματα υγείας. Από μόνα τους αυτά τα μέτρα δεν θα εξαλείψουν τις πανδημίες. Καλούμε όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον ιό», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπεγέσους στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη Γενεύη.

Οι χώρες θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό και να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους στα συστήματα δημόσιας υγείας και φροντίδας, αλλά και να εφαρμόσουν συστήματα για να εντοπίσουν κάθε ύποπτο κρούσμα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, πρόσθεσε.

Ο ιός αυτός είναι «πολύ επικίνδυνος» και ήδη έχουμε περισσότερους από 16.000 θανάτους, υπενθύμισε.

Ο χρόνος για να δράσουμε ήταν πριν από έναν με δύο μήνες, αλλά «σπαταλήσαμε» αυτό το πρώτο παράθυρο ευκαιρίας, συνέχισε ο Τέντρος. Τώρα όμως, είπε ότι ο κόσμος έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να καταστείλει και να ελέγξει την πανδημία και δεν πρέπει να την σπαταλήσει και αυτήν.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τρίτη 18.08.2026

Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν "Κόψτε τα κονδύλια στην Τουρκία όσο απειλεί την Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, με αφορμή τις μονομερείς ανακοινώσεις της Τουρκίας για την ανακήρυξη θαλάσσιων πάρκων, που εκτείνονται και στο Βόρειο Αιγαίο και στο Καστελόριζο, ο

Post
Ειδήσεις Τρίτη 18.08.2026

Μ. Κεφαλογιάννης: Παράνομη η ανακήρυξη "θαλάσσιων πάρκων" από την Τουρκία

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με αφορμή «τα προεδρικά

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 12.08.2026

ΕΕ: Δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κολομβία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέσμευσε δύο εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Κολομβίας, η οποία επλήγη από ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. &laqu