Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 20:54 Βλέπω/Ακούω

Χειροτεχνία: η νέα ψυχοθεραπεία


Μάθε, κόρη μου πλέξιμο, μάθε να κεντάς και να ζυμώνεις και ποτέ δε θα σαι μόνη. Σας φαίνεται γλυκά παλιακό, αλλά στην πραγματικότητα έχει εφαρμογή στο σήμερα, που όλοι ψάχνουμε τρόπους για δημιουργική απασχόληση, για να αδειάζουμε το κεφάλι μας από σκέψεις και προβλήματα και να γεμίζουμε την ψυχή μας με ικανοποίηση.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι νέοι άνθρωποι σνόμπαραν τις οικιακές ενασχολήσεις, τις χειροτεχνίες, τη μοδιστρική, την κουζίνα τις καλλωπιστικές δουλειές στον κήπο και το σπίτι.

Σήμερα, οι άνθρωποι αναζητούν στο διαδίκτυο ιδέες για πράγματα που μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους, να μεταποιήσουν, να πλέξουν, να ράψουν, να κεντήσουν, να χτίσουν, να στολίσουν, να φυτέψουν, να ζωγραφίσουν...

Υπάρχουν σειρές στο Netflix, υπάρχει το Pinterest, υπάρχουν άπειρα σάιτ και λογαριασμοί που αναδεικνύουν ακριβώς αυτή τη σύγχρονη τάση και πλέον είναι ωραίο και κουλ να φτιάχνεις πράγματα με τα χέρια σου.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το να ζυμώνεις, να ζωγραφίζεις, να πλέκεις και ότι άλλο θεωρεί κανείς ότι τον γεμίζει, είναι αγχολυτικές δραστηριότητες.

Διώχνουν το άγχος, την κούραση, την κατάθλιψη, τη μαυρίλα, το αίσθημα χαμηλής αυτοπεποίθησης και δίνουν τη χαρά της δημιουργίας, ενεργοποιώντας συναισθήματα, που είναι σε καταστολή, λόγω του γρήγορου τρόπου ζωής.

Ακόμη και οι ειδικοί, παροτρύνουν άνδρες και γυναίκες, που δεν βρίσκονται σε επαφή με το συναίσθημα τους, δηλαδή βρίσκονται μακριά από την αυτο-επιβεβαίωση και τη χαρά της ζωής, να κάνουν πράγματα δημιουργικά μα τα χέρια τους.

Να γυρίσουν στα βασικά δηλαδή.

Πλέξτε ένα κασκόλ, ζυμώστε ένα απλό ψωμί, κεντήστε ένα τραπεζο-σουπλά και κολλήστε το σε ένα κομμάτι ξύλο για να ακουμπάτε τα καυτά πυρέξ, φτιάξτε διακοσμητικά κουτιά, γυαλίστε ένα απλό κομοδίνο και βάψτε το σε ένα ποπ χρώμα.

Οι ιδέες είναι πολλές, ανάλογα με την πίστα του καθενός. Μπορεί κάποιος να βρει υλικά και οδηγίες, ακόμη και βιντεάκια για αρχάριους και με εξάσκηση και επιμονή να ανακαλύψει έναν καινούριο κόσμο δημιουργίας και χαράς.

newsbeast.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 12.09.2026

Στο Καστελλόριζο και τις μικρονήσους Ρω και Στρογγύλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις μικρονήσους Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου βρέθηκε στα επιτηρητικά φυλάκια και συνομίλησε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οπλίτες θητείας που υπηρετούν σ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 12.09.2026

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια, έως 36°C ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν στα δυτικά και τα βόρεια, φέρνοντας τοπικές βροχές και όμβρους. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε Ιόνι

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 11.09.2026

Νεκροψία στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη – «Απροσδιόριστη» η αιτία θανάτου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη, χωρίς ωστόσο να προκύψει μέχρι στιγμής σαφής απάντηση για τα αίτι