Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 16:03 Βλέπω/Ακούω

Κορονοϊός: Πάνω από 5.500 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή για να γίνουν εθελοντές


Περισσότεροι από 5.500 εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή στην πλατφόρμα http://ethelontes.gov.gr του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.  Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως: γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει. Οι εθελοντές θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής.

Στην επιλογή των εθελοντών συνεκτιμάται η εργασιακή εμπειρία, οι δεξιότητες του κάθε εθελοντή και το εν γένει ενδιαφέρον του για να εργαστεί σε συγκεκριμένα πεδία που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν ανακύψει.

Οι εθελοντές που θα επιλεγούν ανάλογα της θέσης και των καθηκόντων που θα οριστούν να αναλάβουν, θα λάβουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση από τον υπεύθυνο διεύθυνσης/υπηρεσίας (πχ ιατρικής- νοσηλευτικής- διοικητικής- τεχνικής υπηρεσίας, κ.ά) και θα ξεκινήσουν άμεσα να εργάζονται.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε για την παθογένεια του υγειονομικού συστήματος της Ελλάδας, τις μεγάλες ελλείψεις ενάντια στον κορονοϊό και κάλεσε τους πολίτες της χώρας να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθειά τους στον χώρο της υγείας. Υπογράμμισε δε ότι στέλνουν το υγειονομικό προσωπικό «σαν πρόβατο στην σφαγή» καθώς τα μέτρα προστασίας της εγκυκλίου του ΕΟΔΥ δεν είναι επαρκή.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.12.2025

Νέο πλαίσιο για διαθήκες και κληρονομιές: Τι αλλάζει και πώς θωρακίζονται οι πολίτες

Μια από τις πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις των τελευταίων ετών στο κληρονομικό δίκαιο προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο τη διαφάνεια, την ασφάλεια και την αποφυγή νομικών εμπλοκών που συχνά προκ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.12.2025

Όταν η ανθρωπότητα μίλησε πρώτη φορά στο σύμπαν: Η αληθινή ιστορία πίσω από το μήνυμα του Arecibo

Το ερώτημα «είμαστε μόνοι;» συνοδεύει τον άνθρωπο από τότε που σήκωσε το βλέμμα του στον ουρανό. Η πρώτη, όμως, οργανωμένη προσπάθεια να δοθεί μια απάντηση —ή έστω να τεθεί το ερώτημ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.12.2025

Ν. Σακκάς: «Ολόπλευρη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου»

Σε δήλωσή του ο Νίκος Σακκάς, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και Δήμαρχος Τρικκαίων, επισημαίνει τα εξής: «Όπως είναι σε όλους γνωστό οι Δήμοι αποτελούν τον Θεσμό που βρίσκετ