Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 16:00 Ειδήσεις

Κορονοϊός-Ιταλία: Η θυσία του ιερέα που έδωσε τον αναπνευστήρα του για να σωθεί κάποιος νεότερος


Μεγαλείο ψυχής και αυτοθυσία

Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού αναγκάζει τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Είναι η πιο σκληρή απόφαση που θα μπορούσε ποτέ να πάρει κάποιος.

Θετικός στον κορωνοϊό, με αυτή ακριβώς την απόφαση βρέθηκε αντιμέτωπος ο 72χρονος Ιταλός ιερέας Ντον Τζουζέπε Μπεραρντέλι. Ο ιερέας αποφάσισε μάλιστα, να βάλει τις ζωές των άλλων πάνω από την δική του, δίνοντας τον αναπνευστήρα του σε έναν νεότερο ασθενή προκειμένου να σωθεί εκείνος.

Ο Μπεραρντέλι έκανε αυτή την θυσία στις 15 Μαρτίου και τώρα η είδηση του θανάτου του έχει γίνει viral στο Twitter. Ο Ντον Τζιουζέπε Μπερναντέλι, ένας ιερέας εδώ και 47 χρόνια, υπηρετούσε ως αρχιεπίσκοπος του Κασνίγκο στην μητρόπολη του Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας, μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Μπεραρντέλι έπασχε από χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, οπότε η ενορία του είχε αγοράσει έναν αναπνευστήρα για να τον βοηθήσει να το αντιμετωπίσει.

Η κοινότητά του μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον ιερέα

Η Κλάρα Πόλι, δήμαρχος της πόλης Φιοράνο, όπου ο Ντον Τζιουζέπε ήταν πάστορας, μίλησε για τον χαρακτήρα του Μπεραρντέλι στην ιταλική εφημερίδα FarodiRoma: Ένας σπουδαίος άνθρωπος… ήταν πάντα χαρούμενος και γεμάτος ενθουσιασμό, έδωσε ειρήνη και χαρά στις κοινότητές μας. Ήταν ένας ιερέας που άκουγε τους πάντες, ήξερε πώς να ακούσει.

Ένας χρήστης του Twitter από το Σικάγο δήλωσε πως ο Μπεραρντέλι υπήρξε πατρική φιγούρα στα ξαδέρφια του στην Ιταλία, όταν ο πατέρας τους πέθανε. Πόσο μικρός κόσμος. Η οικογένειά μου στην Ιταλία ήταν πολύ δεμένοι μαζί του έγραψε. Ήταν μια πατρική φιγούρα για τα ξαδέρφια μου όταν έχασαν τον πατέρα τους σε νεαρή ηλικία. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και τώρα η οικογένειά μου τον θρηνεί.

Σχολιάζοντας την ανιδιοτελή πράξη του Μπεραρντέλι, ένας νοσηλευτής στον οίκο ευγηρίας του Κάσνιγκο, δήλωσε στην εφημερίδα: Είμαι βαθιά συγκλο0νισμένος από το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος του Κασνίγκο, Ντον Τζιουζέπε Μπεραρντέλι – για τον οποίο η κοινοτική ενορία είχε αγοράσει έναν αναπνευστήρα – απαρνήθηκε την συσκευή και την έδωσε σε κάποιον νεότερο από αυτόν.

 

spoilers

 
Post
Ειδήσεις Τρίτη 02.06.2026

Στις Βρυξέλλες το 1ο EXPO Παγκρήτιο Forum προώθησης κρητικών προϊόντων

Η πρώτη εκτός συνόρων διοργάνωση του πρωτοποριακού και βραβευμένου Παγκρήτιου Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων πραγματοποιήθηκε την 1 Ιουνίου στο κέντρο της Ευρώπης, από τα τέσσερα Επιμελητήρια

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 01.06.2026

Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν: Άμεση χρηματοδότηση δανείων με μικρό επιτόκιο σε μικρομεσαίους από το κοινωνικό ταμείο

Με ερώτησή του στους Επιτρόπους Οικονομικών κ.κ. Serafin Piotr και Valdis Dombrovskis, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, θέτει το θέμα της πρόσβ

Post
Ειδήσεις Σάββατο 30.05.2026

Τζιτζικώστας: «Στόχος μια ανθεκτική και ανταγωνιστική ευρωπαϊκή τουριστική πολιτική» – Παρουσίαση των βασικών αξόνων στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ τους βασικούς άξονες της πρώτης ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον Τουρισμό, η