Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 22:42 Ειδήσεις

Τσιόδρας: Αυτά είναι τα σημάδια για την ήπια και την άτυπη συμπτωματολογία


Ειδική αναφορά στα ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού και στην άτυπη συμπτωματολογία, έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση, σημειώνοντας πως «χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα» γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, άνθρωποι με τέτοια συμπτωματολογία μπορεί να έχουν τον ιό, όπως πχ άτομα με διάρροια ή άτομα στα οποία διαταράσσεται η λειτουργία της όσφρησης ή ταυτόχρονα να διαταράσσεται και η γεύση.

«Το 40% των περιπτώσεων ανοσμίας εμφανίζεται μετά από μία ίωση, συνήθως ίωση και λοίμωξη του αναπνευστικού. Στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζονται όλο και περισσότερες περιπτώσεις ανοσμίας σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού ενώ διάσημος μπασκετμπολίστας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την ανοσμία ως το μοναδικό χαρακτηριστικό που εμφανίστηκε η νόσος», είπε ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε λέγοντας ότι όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό τόσο περισσότερο θα τον καταλαβαίνουμε και θα υιοθετούμε αντίστοιχες στρατηγικές πρόληψης και απομόνωσης ατόμων ακόμη και με ήπια ή άτυπη συμπτωματολογία.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Πέμπτη 03.07.2025

Έρχεται νέο επίδομα για δημόσιους λειτουργούς. Ποιοι θα παίρνουν εξτρά 200 ευρώ τον μήνα

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤΝews μίλησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Μεταξύ άλλων, η ίδια αναφέρθηκε στο στεγαστικό, που είναι πλέον ένα μόνιμο θέμα

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 26.06.2025

Γ. Αυτιάς σε ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Προστατέψτε αγορά και οικονομία από παράνομες πλατφόρμες πώλησης προϊόντων

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς, ότι υφίσταται αθέμιτος ανταγωνισμός από φορείς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηλεκτρο

Post
Ειδήσεις Σάββατο 21.06.2025

Σάκης Αρναούτογλου: Από τη Γη στο Πιάτο – Η Ελλάδα μπορεί να πρωτοστατήσει στο νέο ευρωπαϊκό διατροφικό μοντέλο.

Στην εκδήλωση με τίτλο “The Case for Change – A More Resilient and Sustainable Future with an EU Action Plan for Plant-based Foods”, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κ