Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 15:03 Ειδήσεις

Αποκάλυψη γιατρού στο Σωτηρία: Νεκρός από κορονοϊό χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας


Μία αποκάλυψη για τον κορονοϊό έκανε η κ. Γκάγκα, πνευμονολόγος και διευθύντρια στο πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου Σωτηρία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ τόνισε πως θύμα του κορονοϊού είναι και ένας 64χρονος ο οποίος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Επιπλέον, παραδέχτηκε οτι νοσηλεύονται και άνθρωποι μικρότερης ηλικίας, περίπου 40 με 50 ετών, και οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας χθες, οι νεκροί είχαν φθάσει τους 17 (μέχρι χτες, σήμερα προστέθηκαν ακόμα δύο) και τα κρούσματα τα 695. Σε ό,τι αφορά στα θύματα, με τα χθεσινά δεδομένα πάντα για τους 17 νεκρούς, η μέση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη, ενώ οι 14 εξ αυτών ήταν άνδρες και οι 3 γυναίκες. «Ηταν όλοι ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα.

Μέχρι χθες το απόγευμα, και σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας, 114 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 35 εκ των οποίων σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Η μέση ηλικία τους είναι τα 68 έτη και όλοι είναι άνδρες, εκτός από μία γυναίκα. Το 74% των διασωληνωμένων συμπολιτών μας έχει υποκείμενο σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας», ανέφερε χθες ο λοιμωξιολόγος.

 

dikaiologitika

madata.gr
Post
Ειδήσεις Σάββατο 07.03.2026

Σάκης Αρναούτογλου στην Ευρωβουλή: Η νέα ΚΑΠ πρέπει να στηρίζει τον αγρότη – όχι μόνο να του επιβάλλει υποχρεώσεις

Τοποθέτηση στη συζήτηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον νέο κανονισμό που καθορίζει τους όρους εφαρμογής της ενωσιακής στήριξης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την π

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 06.03.2026

Ενεργοποίηση των μέτρων οικονομικής στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ζητά από την Κομισιόν ο Γ. Αυτιάς

Με επιστολή του προς τους Οικονομικούς Επιτρόπους κκ Piotr Serafin και Valdis Dombrovskis ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, ως μέλος της οικονομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 02.03.2026

Άλμα έως 13% στις τιμές πετρελαίου μετά τους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Αλματώδη άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, φθάνοντας έως και το 13% κατά την έναρξη των συναλλαγών, μετά την ένοπλη σύρραξη που ξέσπασε το Σάββατο με βομβαρδισμούς των Ην