Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 17:46 Είς Υγείαν

Τα άτυπα συμπτώματα που υποδηλώνουν κρυφούς φορείς κορονοϊού


Όπως τονίζει, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ορισμένοι ασθενείς με COVID-19 επισκέφτηκαν τον ιατρό τους λόγω καρδιολογικών συμπτωμάτων όπως αίσθημα βάρους στο στήθος και αίσθημα παλμών. Άλλοι πάλι ασθενείς εμφάνισαν πονοκέφαλο, κόπωση ή διάρροια σε μικρότερο φυσικά ποσοστό από τα κλασικά συμπτώματα εκδήλωσης της νόσου όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας, η δύσπνοια.

Ακόμα, όπως αναφέρει ο κ. Σιάλος, Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε ασθενείς με COVID-19 απουσίαζαν τυπικά συμπτώματα και υπήρχε μόνο απώλεια της αίσθησης της όσφρησης ή της γεύσης.

Στη Γερμανία, προσθέτει ο καθηγητής Σιάλος, διαπιστώθηκε ότι περίπου το 2/3 των ασθενών είχε μειωμένη ή απώλεια της όσφρησης όπως ακριβώς και το 30% των ασθενών στη Νότια Κορέα.

«Φαίνεται ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε και συμπτώματα τα οποία αν και πιο σπάνια, μπορεί να υποδηλώνουν κρυφούς φορείς του SARS COV-2 οι οποίοι μπορεί να μην έχουν άλλα συμπτώματα αλλά να μεταδίδουν τη νόσο», προσθέτει ο κ. Σιάλος, ενώ καταλήγει:

«Φυσικά ιδιαίτερη προσοχή σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως άτομα που πάσχουν από νοσήματα της καρδιάς (όπως έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, προηγούμενα χειρουργεία καρδιάς) ή παράγοντες κινδύνου όπως αρτηριακή υπέρταση ή κάπνισμα. Αυτοί οι ασθενείς εφόσον νοσήσουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο να οδηγηθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή να έχουν μια δυσμενή πρόγνωση».

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 08.04.2020

Κορονοϊός: Καμπανάκι για τους καπνιστές – Σταματήστε το τώρα

Ειδικοί στον τομέα της Υγείας συνιστούν στους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα και στις καπνοβιομηχανίες να σταματήσουν την παραγωγή και πώληση προϊόντων καπνού, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 07.04.2020

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Active Male που διανέμεται στην αμερικανική αγορά περιέχει τη φαρμακευτική ουσία Tadana ...

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 07.04.2020

Το μήνυμα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει ολόκληρο τον κόσμο σε μία πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας. Η πανδημία COVID-19 έχει καταγράψει μέχρι στιγμής πάνω 1.300.000 διαγνωσμένα κρούσματα και έχει στοιχ