Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 22:19 Ειδήσεις

Κορονοϊός: Ακόμα 53 θάνατοι στην Βρετανία Τώρα η κυβέρνηση συνιστά… υπευθυνότητα


Άλλοι 53 άνθρωποι που είχε πλήξει ο κορονοϊός έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

 

Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

 

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (NHS) ήρθε σε συμφωνία με τα ανεξάρτητα νοσοκομεία της χώρας για τη διάθεση περισσότερων κλινών, αναπνευστήρων, αλλά και χιλιάδων μελών νοσηλευτικού προσωπικού, από την επόμενη εβδομάδα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Επίσης, H αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων John Lewis Partnership θα κλείσει προσωρινά τα 50 καταστήματά της, από Δευτέρα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Πρόκειται για την πρώτη διακοπή λειτουργίας, εδώ και 150 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

 

Τώρα… κάνει εκκλήσεις

Και αφού στην αρχή το είχε πάρει αψήφιστα, η βρετανική κυβέρνηση καλεί τώρα τους πολίτες της να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα, όταν κάνουν ψώνια για τη διατροφή τους, αλλά και να σταματήσουν να συγκεντρώνουν αποθέματα, ώστε να υπάρχουν αρκετά και απαραίτητα είδη για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, που δίνουν τη μάχη, για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

 

«Να είστε υπεύθυνοι όταν κάνετε τα ψώνια σας και να σκέφτεστε και τους άλλους» παρότρυνε τους Βρετανούς, ο αρμόδιος υπουργός.

www.newsit.gr

 
Post
Ειδήσεις Τετάρτη 15.10.2025

Δείτε ΕΔΩ αν θα σας στείλουν πρόστιμο για το αυτοκίνητο – Ενεργό το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ

Το νέο ψηφιακό σύστημα της ΑΑΔΕ διασταυρώνει αυτόματα τα στοιχεία για ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ, εντοπίζοντας όσους δεν είναι νόμιμα καλυμμένοι. Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομι

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 08.10.2025

«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά η παρέμβαση: «Η ΚΑΠ είναι η ζωντανή ιστορία, η ταυτότητα της Ευρώπης. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Εγγυήθηκε την επισιτιστική ασφάλεια και τη συνοχή τη

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 02.10.2025

Σάκης Αρναούτογλου: Η κυκλική οικονομία είναι ένα εισιτήριο για μια δίκαιη και πράσινη Ευρώπη.

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση «Από τις Ίνες στο Μέλλον: Η Επιχειρηματική Διάσταση της Κυκλικής Βιοοικονομίας», που πραγματοποιήθηκε στ