Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 22:19 Ειδήσεις

Κορονοϊός: Ακόμα 53 θάνατοι στην Βρετανία Τώρα η κυβέρνηση συνιστά… υπευθυνότητα


Άλλοι 53 άνθρωποι που είχε πλήξει ο κορονοϊός έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

 

Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

 

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (NHS) ήρθε σε συμφωνία με τα ανεξάρτητα νοσοκομεία της χώρας για τη διάθεση περισσότερων κλινών, αναπνευστήρων, αλλά και χιλιάδων μελών νοσηλευτικού προσωπικού, από την επόμενη εβδομάδα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Επίσης, H αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων John Lewis Partnership θα κλείσει προσωρινά τα 50 καταστήματά της, από Δευτέρα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Πρόκειται για την πρώτη διακοπή λειτουργίας, εδώ και 150 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

 

Τώρα… κάνει εκκλήσεις

Και αφού στην αρχή το είχε πάρει αψήφιστα, η βρετανική κυβέρνηση καλεί τώρα τους πολίτες της να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα, όταν κάνουν ψώνια για τη διατροφή τους, αλλά και να σταματήσουν να συγκεντρώνουν αποθέματα, ώστε να υπάρχουν αρκετά και απαραίτητα είδη για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, που δίνουν τη μάχη, για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

 

«Να είστε υπεύθυνοι όταν κάνετε τα ψώνια σας και να σκέφτεστε και τους άλλους» παρότρυνε τους Βρετανούς, ο αρμόδιος υπουργός.

www.newsit.gr

 
Post
Ειδήσεις Παρασκευή 11.09.2026

Χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία και στήριξη της ΠΟΠ Γραβιέρας Κρήτης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαική Επιτροπή ζητά χρηματοδότηση και στήριξη για την ΠΟΠ Γραβιέρα Κρήτης ένα από τα πιο εμβληματικά προιόντα της κρητικής αγροδιατροφής και της

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 10.09.2026

Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν να χρηματοδοτείται η ανέγερση Α΄ κατοικίας σε ιδιόκτητο οικόπεδο όπου δεν υπάρχουν σπίτια

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Αυτιάς πρότεινε στον Επίτροπο Στέγασης κ. Dan Jørgensen να προβλεφθεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την ανέγερση πρώτης κατοικίας σε νέα ζευγάρια που δε βρ

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 03.09.2026

Εγγυήσεις για αποκλεισμό της Τουρκίας και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ζήτησε επισήμως ο Γ. Αυτιάς

Με απόλυτη σαφήνεια ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Αυτιάς έθεσε, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, το θέμα του αποκλεισμού της Τουρκίας από μελλοντικές χρηματοδοτήσεις μέσω