Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 22:19 Ειδήσεις

Κορονοϊός: Ακόμα 53 θάνατοι στην Βρετανία Τώρα η κυβέρνηση συνιστά… υπευθυνότητα


Άλλοι 53 άνθρωποι που είχε πλήξει ο κορονοϊός έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

 

Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

 

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (NHS) ήρθε σε συμφωνία με τα ανεξάρτητα νοσοκομεία της χώρας για τη διάθεση περισσότερων κλινών, αναπνευστήρων, αλλά και χιλιάδων μελών νοσηλευτικού προσωπικού, από την επόμενη εβδομάδα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Επίσης, H αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων John Lewis Partnership θα κλείσει προσωρινά τα 50 καταστήματά της, από Δευτέρα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Πρόκειται για την πρώτη διακοπή λειτουργίας, εδώ και 150 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

 

Τώρα… κάνει εκκλήσεις

Και αφού στην αρχή το είχε πάρει αψήφιστα, η βρετανική κυβέρνηση καλεί τώρα τους πολίτες της να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα, όταν κάνουν ψώνια για τη διατροφή τους, αλλά και να σταματήσουν να συγκεντρώνουν αποθέματα, ώστε να υπάρχουν αρκετά και απαραίτητα είδη για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, που δίνουν τη μάχη, για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

 

«Να είστε υπεύθυνοι όταν κάνετε τα ψώνια σας και να σκέφτεστε και τους άλλους» παρότρυνε τους Βρετανούς, ο αρμόδιος υπουργός.

www.newsit.gr

 
Post
Ειδήσεις Τρίτη 03.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κυπριακή Προεδρία : Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί δίπλα στους αλιείς της.

Τις προτεραιότητες που οφείλει να θέσει η επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της αλιείας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος ανέδειξε ο ευρωβουλευτ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 02.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: Ισχυρότερη Πολιτική Προστασία σημαίνει Ευρωπαϊκή ασπίδα για τις κρίσεις.

Στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής της Σοσιαλιστικής Ομάδας Σάκης Αρναούτογλου, στη συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό τ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 02.02.2026

Κώστας Αρβανίτης: Αμίαντος στα δημόσια κτίρια. Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας από την Κομισιόν

Ένα χρόνο μετά την απάντηση της Κομισιόν ότι η αφαίρεση του καρκινογόνου αμίαντου από τα δημόσια κτίρια αποτελεί προτεραιότητα και ευθύνη των κρατών μελών, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να καθυστερ