Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 22:23 Πολιτική

Μητσοτάκης: Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο. Έκτακτο δώρο στους ήρωες


«Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

«Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία. Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι ο Προϋπολογισμός του κράτους αναθεωρείται.

«Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ.

Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης ανακοίνωσε πως επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

Το μέτρο δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως:

    «Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας. Και για αυτούς θα ανασταλεί επίσης η υποχρέωση καταβολής εισφορών. Οκτακόσια ευρώ όμως θα λάβουν και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες. Φροντίζουμε, πέρα και πάνω από όλα, αυτούς που χτυπήθηκαν πρώτοι και πιο σκληρά από την κρίση»

madata.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 02.03.2026

Β. Κικίλιας: 10 ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο με 85 Έλληνες ναυτικούς - Σε διαρκή εγρήγορση ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Στη σημαντικότητα και στην κρισιμότητα της ναυτιλίας εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπ

Post
Πολιτική Δευτέρα 02.03.2026

Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια (vid)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προέβη στην εξής δήλωση: «Προ ολίγου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Post
Πολιτική Κυριακή 01.03.2026

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, στο Ηράκλειο Κρήτης

Αύριο, Δευτέρα 2/3, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, θα επισκεφθεί το Ηράκλειο Κρήτης. Αναλυτικά το πρόγραμμα: 12.00 - Απότιση φόρου τιμής στη μνήμη θυμάτων εργατικών δυστυχημάτων, σ