Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 23:03 Πολιτική

Οι συμφωνίες Μητσοτάκη- δημάρχων των νησιών για τις κλειστές δομές


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουρού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες Λέσβου, Χίου και Σάμου αναφορικά με τους τρόπους διαχείρισης της κρίσης στο προσφυγικό.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, προέκυψαν δεσμεύσεις για αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Οι δήμαρχοι και οι αντιπεριφερειάρχες των νησιών από την πλευρά τους θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις για το κλεισιμο των σημερινών δομών και την αντικατάσταση τους από κλειστά κέντρα.

Σύμφωνα με το Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών.

Τονίστηκε  ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Επίσης, διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο.

madata.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 26.10.2026

Αύριο στο Ηράκλειο η εκδήλωση γνωριμίας των μελών της ΕΛ.Α.Σ

Το συντονιστικό Ηρακλείου της ΕΛ.Α.Σ διοργανώνει αύριο Τρίτη 27 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο Ηρακλείου εκδήλωση γνωριμίας των μελών της. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:Η ΕΛ.Α.Σ Ηρακλείου καλεί στην πρώτη γνω

Post
Πολιτική Κυριακή 25.10.2026

Κώστας Καραμανλής: «Σφάλλουν όσοι μιλούν για ήρεμα νερά – Ολοκληρωμένος ο τουρκικός σχεδιασμός στο Αιγαίο»

Σε αυστηρό μήνυμα αποτροπής και απόρριψη της στρατηγικής των συμβιβασμών προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Πολεμικό Μουσείο σε εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σ

Post
Πολιτική Κυριακή 25.10.2026

Η καθιερωμένη ανάρτηση του πρωθυπουργού

Ξεκινώ με μια εξέλιξη ιστορικής σημασίας: τη συμφωνία μεταξύ της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά και της Αιγύπτου, η οποία δίνει ασφαλή νομική βάση στη διαχρονία ενός ζωντανού ορθόδοξου προσκυν