Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 10:34 Πολιτική

Μουτζούρης: Θέλουμε να μείνουν τα νησιά μας ελληνικά. Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Ήταν ιδιωτική συνομιλία


«Η συνομιλία είναι υπό φόρτιση μεγάλη» είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας βίντεο που κυκλοφόρησε στο οποίο εμφανίζεται να κάνει μία χειρονομία αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και να αποκαλεί τα ΜΑΤ δυνάμεις κατοχής και στρατό του Ερντογάν.

«Καμία επανάσταση κατά του κράτους, κατά της κυβερνήσεως, θέλουμε τα νησιά μας να παραμείνουν ελληνικά» είπε μιλώντας στο Mega.

«Η μέριμνά μου είναι να αποχωρήσουν ασφαλείς οι δυνάμεις και να μπουν στα πλοία. Χθες τρεις ώρες ήμουν σε ένα στρατόπεδο που είχαν καταφύγει τα ΜΑΤ και προσπαθούσα να διαφυλάξω τη σωματική τους ακεραιότητα. Τρεις ώρες προσπαθούσα για την ασφάλεια των ανδρών των ΜΑΤ» είπε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ζήτησε να κατέβουν οι τόνοι και «όλα τα θέματα θα λυθούν και λύσεις θα βρεθούν. Αγαπάμε την πατρίδα μας».

Ερωτηθείς για το βίντεο είπε «Δεν μίλαγα με τον Πρωθυπουργό, και εσείς κάποιες στιγμές εξοργίζεστε και μιλάτε με τρόπο που δεν σας αντιπροσωπεύει».

«Δεν μεταφέρω τι μου είπε κατ'ιδίαν ο πρωθυπουργός» συμπλήρωσε.

Όσο για το να θα πάει στη συνάντηση στο Μαξίμου, είπε ότι αν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ μέχρι το μεσημέρι θα πάει.
Αναφορικά με το «επεισόδιο» με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την άποψη πως «θα πρέπει ο ίδιος να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, να ζητήσει συγγνώμη και αναλάβει υπεύθυνα τον ρόλο του εκλεγμένου, δεν είναι σχολιαστής σε κανάλι, έχει ευθύνη στην εύρεση λύσης».

madata.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 14.08.2026

Σάκης Αρναούτογλου: Το GSI δεν είναι μόνο ένα καλώδιο, είναι τεστ ευρωπαϊκής συνοχής.

Η επίσημη παρέμβαση μελών του αμερικανικού Κογκρέσου για το Great Sea Interconnector αναδεικνύει ξανά τη στρατηγική σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Για μένα όμως αυτή η

Post
Πολιτική Παρασκευή 14.08.2026

Την ενίσχυση και αναβάθμιση της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) αναδεικνύει ο Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς την Υπουργό Υπουργείο Πα

Post
Πολιτική Τρίτη 11.08.2026

Επίθεση Βατσινά στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Κύριε Υπουργέ, αφήστε τα posts και ελάτε στην Κρήτη: Στο Βενιζέλειο πέφτουν οι σοβάδες!»

Η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καλεί για ακόμη μία φορά τον Υπουργό Υγείας να επισκεφθεί την Κρήτη, για να δει με τα μάτια του την πραγματικότητα του ΕΣΥ στο νησί αλλά και να απαντήσει