Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 10:34 Πολιτική

Μουτζούρης: Θέλουμε να μείνουν τα νησιά μας ελληνικά. Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Ήταν ιδιωτική συνομιλία


«Η συνομιλία είναι υπό φόρτιση μεγάλη» είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας βίντεο που κυκλοφόρησε στο οποίο εμφανίζεται να κάνει μία χειρονομία αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και να αποκαλεί τα ΜΑΤ δυνάμεις κατοχής και στρατό του Ερντογάν.

«Καμία επανάσταση κατά του κράτους, κατά της κυβερνήσεως, θέλουμε τα νησιά μας να παραμείνουν ελληνικά» είπε μιλώντας στο Mega.

«Η μέριμνά μου είναι να αποχωρήσουν ασφαλείς οι δυνάμεις και να μπουν στα πλοία. Χθες τρεις ώρες ήμουν σε ένα στρατόπεδο που είχαν καταφύγει τα ΜΑΤ και προσπαθούσα να διαφυλάξω τη σωματική τους ακεραιότητα. Τρεις ώρες προσπαθούσα για την ασφάλεια των ανδρών των ΜΑΤ» είπε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ζήτησε να κατέβουν οι τόνοι και «όλα τα θέματα θα λυθούν και λύσεις θα βρεθούν. Αγαπάμε την πατρίδα μας».

Ερωτηθείς για το βίντεο είπε «Δεν μίλαγα με τον Πρωθυπουργό, και εσείς κάποιες στιγμές εξοργίζεστε και μιλάτε με τρόπο που δεν σας αντιπροσωπεύει».

«Δεν μεταφέρω τι μου είπε κατ'ιδίαν ο πρωθυπουργός» συμπλήρωσε.

Όσο για το να θα πάει στη συνάντηση στο Μαξίμου, είπε ότι αν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ μέχρι το μεσημέρι θα πάει.
Αναφορικά με το «επεισόδιο» με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την άποψη πως «θα πρέπει ο ίδιος να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, να ζητήσει συγγνώμη και αναλάβει υπεύθυνα τον ρόλο του εκλεγμένου, δεν είναι σχολιαστής σε κανάλι, έχει ευθύνη στην εύρεση λύσης».

madata.gr
Post
Πολιτική Κυριακή 07.06.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν συζητείται στην Ευρώπη ως μέρος του προβλήματος, αλλά ως παράδειγμα προόδου και σταθερότητας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε συνολικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου σε τρεις κομβικούς τομείς — μη κρατικά πανεπιστήμια, νόμος περί ευθύνης υπουργών, Δικαιοσύνη — συνδέοντά

Post
Πολιτική Κυριακή 07.06.2026

Αρκαλοχώρι – Μήνυμα πολιτικής αλλαγής από τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε από το Αρκαλοχώρι μήνυμα πολιτικής αλλαγής, τονίζοντας ότι «είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να επιλέξει κόμματα με πρόγραμμα, πολιτικό ήθος και σ

Post
Πολιτική Παρασκευή 05.06.2026

Στις 10 Ιουνίου η εκλογή νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη. Α