Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 10:34 Πολιτική

Μουτζούρης: Θέλουμε να μείνουν τα νησιά μας ελληνικά. Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Ήταν ιδιωτική συνομιλία


«Η συνομιλία είναι υπό φόρτιση μεγάλη» είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας βίντεο που κυκλοφόρησε στο οποίο εμφανίζεται να κάνει μία χειρονομία αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και να αποκαλεί τα ΜΑΤ δυνάμεις κατοχής και στρατό του Ερντογάν.

«Καμία επανάσταση κατά του κράτους, κατά της κυβερνήσεως, θέλουμε τα νησιά μας να παραμείνουν ελληνικά» είπε μιλώντας στο Mega.

«Η μέριμνά μου είναι να αποχωρήσουν ασφαλείς οι δυνάμεις και να μπουν στα πλοία. Χθες τρεις ώρες ήμουν σε ένα στρατόπεδο που είχαν καταφύγει τα ΜΑΤ και προσπαθούσα να διαφυλάξω τη σωματική τους ακεραιότητα. Τρεις ώρες προσπαθούσα για την ασφάλεια των ανδρών των ΜΑΤ» είπε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ζήτησε να κατέβουν οι τόνοι και «όλα τα θέματα θα λυθούν και λύσεις θα βρεθούν. Αγαπάμε την πατρίδα μας».

Ερωτηθείς για το βίντεο είπε «Δεν μίλαγα με τον Πρωθυπουργό, και εσείς κάποιες στιγμές εξοργίζεστε και μιλάτε με τρόπο που δεν σας αντιπροσωπεύει».

«Δεν μεταφέρω τι μου είπε κατ'ιδίαν ο πρωθυπουργός» συμπλήρωσε.

Όσο για το να θα πάει στη συνάντηση στο Μαξίμου, είπε ότι αν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ μέχρι το μεσημέρι θα πάει.
Αναφορικά με το «επεισόδιο» με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την άποψη πως «θα πρέπει ο ίδιος να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, να ζητήσει συγγνώμη και αναλάβει υπεύθυνα τον ρόλο του εκλεγμένου, δεν είναι σχολιαστής σε κανάλι, έχει ευθύνη στην εύρεση λύσης».

madata.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη στο ΕΛΜΕΠΑ με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο ΕΛΜΕΠΑ μεγάλη Πολιτική Συγκέντρωση με Θέμα: «Με πιο δυνατό ΚΚΕ ο λαός μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροσ

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Να ενταχθούν οι 15 Γεωπόνοι ΤΕ των Δασικών Υπηρεσιών

Με Κοινοβουλευτική Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά την αποκατάσταση

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Ελένη Βατσινά: Η κυβέρνηση «κοιτάζει αλλού» μπροστά στην έκρηξη της ανήλικης εργασίας

Επανέρχεται στο θέμα της ανήλικης εργασίας η βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης ΜικρομεσαίαςΕπιχειρηματικότητας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση του 2025 από κο