Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 10:34 Πολιτική

Μουτζούρης: Θέλουμε να μείνουν τα νησιά μας ελληνικά. Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Ήταν ιδιωτική συνομιλία


«Η συνομιλία είναι υπό φόρτιση μεγάλη» είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας βίντεο που κυκλοφόρησε στο οποίο εμφανίζεται να κάνει μία χειρονομία αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και να αποκαλεί τα ΜΑΤ δυνάμεις κατοχής και στρατό του Ερντογάν.

«Καμία επανάσταση κατά του κράτους, κατά της κυβερνήσεως, θέλουμε τα νησιά μας να παραμείνουν ελληνικά» είπε μιλώντας στο Mega.

«Η μέριμνά μου είναι να αποχωρήσουν ασφαλείς οι δυνάμεις και να μπουν στα πλοία. Χθες τρεις ώρες ήμουν σε ένα στρατόπεδο που είχαν καταφύγει τα ΜΑΤ και προσπαθούσα να διαφυλάξω τη σωματική τους ακεραιότητα. Τρεις ώρες προσπαθούσα για την ασφάλεια των ανδρών των ΜΑΤ» είπε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ζήτησε να κατέβουν οι τόνοι και «όλα τα θέματα θα λυθούν και λύσεις θα βρεθούν. Αγαπάμε την πατρίδα μας».

Ερωτηθείς για το βίντεο είπε «Δεν μίλαγα με τον Πρωθυπουργό, και εσείς κάποιες στιγμές εξοργίζεστε και μιλάτε με τρόπο που δεν σας αντιπροσωπεύει».

«Δεν μεταφέρω τι μου είπε κατ'ιδίαν ο πρωθυπουργός» συμπλήρωσε.

Όσο για το να θα πάει στη συνάντηση στο Μαξίμου, είπε ότι αν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ μέχρι το μεσημέρι θα πάει.
Αναφορικά με το «επεισόδιο» με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την άποψη πως «θα πρέπει ο ίδιος να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, να ζητήσει συγγνώμη και αναλάβει υπεύθυνα τον ρόλο του εκλεγμένου, δεν είναι σχολιαστής σε κανάλι, έχει ευθύνη στην εύρεση λύσης».

madata.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 15.12.2025

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή»

Κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025, στη Βουλή των Ελλήνων, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή» (σταδιοδ

Post
Πολιτική Κυριακή 14.12.2025

Β. Κικίλιας: «Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές, η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη»

«Οι επενδύσεις στη ναυτιλία και στις λιμενικές υποδομές είναι, κατά την άποψή μου, μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Π

Post
Πολιτική Κυριακή 14.12.2025

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ανοιχτή η πόρτα του διαλόγου – Όχι στα τελεσίγραφα

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη Καλημέρα! Αυτή η ανασκόπηση δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά, παρά από την είδηση της ανάληψης της Προεδρίας του Eurogroup από την Ελλάδα για τα επόμενα 2,5