Image
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 21:40 Πολιτική

Μητσοτάκης για Δημουλά: Η Ελλάδα χάνει μία από τις πιο σημαντικές ποιητικές φωνές της

«Η Ελλάδα χάνει μία από τις πιο σημαντικές ποιητικές φωνές της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο της Κικής Δημουλά.

 

Η Κική Δημουλά, κορυφαία και πολυβραβευμένη Ελληνίδα ποιήτρια, έφυγε σήμερα από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο των γραμμάτων.

 

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στίχους από τα ποιήματα της Κικής Δημουλά αναφέροντας: «Με θλίψη και συντροφιά με τους στίχους της αποχαιρετούμε την Κική Δημουλά, που άφησε το "λίγο του κόσμου". Άλλωστε "στο αίνιγμα του θανάτου πάω ψυχωμένη", είχε γράψει. Η Ελλάδα χάνει μία από τις πιο σημαντικές ποιητικές φωνές της. Και όλοι μας ένα κομμάτι της ευαισθησίας μας. Την ευγνωμονούμε. Και απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

 

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο της Κικής Δημουλά εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

iefimerida.gr 

 

Πηγή: daypress.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 09.03.2026

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την Πρέσβη της Αυστραλίας στη χώρα μας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη της Αυστραλίας στη χώρα μας κ. Alison Joy DUNCAN. «Η συνάντησή μας κυρία Πρέσβη», τόνισε ο Πρό

Post
Πολιτική Κυριακή 08.03.2026

Πρόκληση από την Άγκυρα: Στέλνει 6 μαχητικά F-16 στα Κατεχόμενα ανήμερα της επίσκεψης Μητσοτάκη - Μακρόν στην Κύπρο

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και κλιμάκωσης προχωρά η Τουρκία, ανακοινώνοντας την αποστολή έξι μαχητικών αεροσκαφών F-16 στα κατεχόμενα το πρωί της Δευτέρας (09/03), την ώρα που στη Λευκωσία θα βρ

Post
Πολιτική Κυριακή 08.03.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρόνια πολλά στις γυναίκες και όχι μόνο. Γιατί η υπόθεσή τους μάς αφορά όλους!»

Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γίνεται, κάθε χρόνο, σημείο συνάντησης των κατακτήσεών μας με τον στόχο να μετατραπεί η ισότητα σε καθημερινό βίωμα.