Image
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 13:56 Είς Υγείαν

Ντομάτα: Έτσι θα αυξήσετε την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση της

Μαγειρεύετε τις ντομάτες για μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερώνουν το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απορρόφησή του.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στις μαγειρεμένες ντομάτες για να βελτιώνετε την απορρόφηση του λυκοπενίου.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει σημαντικά την την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική ιδιότητα της ντομάτας συγκριτικά με το να την τρώτε ωμή.

 


Πηγή: ygeiamou.gr
Post
Είς Υγείαν Κυριακή 14.12.2025

Η σωστή συχνότητα λουσίματος δεν είναι ίδια για όλους – Τι ισχύει σύμφωνα με δερματολόγους

Όταν μπαίνει στο τραπέζι το θέμα του λουσίματος, η πρώτη αλήθεια που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι μία: δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους. Η συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζουμε

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 13.12.2025

Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τις πατάτες ακόμη κι αν τις ξεφλουδίζεις

Η πατάτα είναι από τα πιο βασικά τρόφιμα της κουζίνας μας και καταναλώνεται με δεκάδες τρόπους: βραστή, τηγανητή, ψητή ή στον φούρνο. Κι όμως, ένα κρίσιμο βήμα πριν το μαγείρεμα συχνά παραλείπεται ή υ

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 11.12.2025

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη έως την 31η Δεκεμβρίου 2025

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρατείνονται τα άμεσα, προληπτικά μέτρα για την προστασία της κτηνοτροφίας του νησιού από τη νόσο της Ευλογ