Image
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 13:56 Είς Υγείαν

Ντομάτα: Έτσι θα αυξήσετε την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση της

Μαγειρεύετε τις ντομάτες για μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερώνουν το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απορρόφησή του.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στις μαγειρεμένες ντομάτες για να βελτιώνετε την απορρόφηση του λυκοπενίου.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει σημαντικά την την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική ιδιότητα της ντομάτας συγκριτικά με το να την τρώτε ωμή.

 


Πηγή: ygeiamou.gr
Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 11.12.2025

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη έως την 31η Δεκεμβρίου 2025

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρατείνονται τα άμεσα, προληπτικά μέτρα για την προστασία της κτηνοτροφίας του νησιού από τη νόσο της Ευλογ

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 11.12.2025

Έρευνα: Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση – Τι δείχνουν τα νέα ευρήματα

Νέα επιστημονική μελέτη του King’s College London, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Aging», δείχνει ότι μια ουσία που βρίσκεται στη μαύρη σοκολάτα ενδέχεται να επιβραδύνει τον ρυθμό τ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 10.12.2025

Επαναστατική γονιδιακή μέθοδος αντιστρέφει ανίατες λευχαιμίες – Η 16χρονη που θεραπεύτηκε πλήρως

Μια θεραπεία που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα θεωρούνταν επιστημονική φαντασία κατάφερε να αναστρέψει επιθετικές και μέχρι σήμερα ανίατες μορφές λευχαιμίας, προσφέροντας ελπίδα σε ασθενείς για τους οποίο