Image
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 13:56 Είς Υγείαν

Ντομάτα: Έτσι θα αυξήσετε την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση της

Μαγειρεύετε τις ντομάτες για μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερώνουν το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απορρόφησή του.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στις μαγειρεμένες ντομάτες για να βελτιώνετε την απορρόφηση του λυκοπενίου.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει σημαντικά την την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική ιδιότητα της ντομάτας συγκριτικά με το να την τρώτε ωμή.

 


Πηγή: ygeiamou.gr
Post
Είς Υγείαν Σάββατο 04.04.2020

Πόσο ψάρι πρέπει να τρώτε για υγιή καρδιά

Θέλετε να αποφύγετε τις καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως η καρδιακή νόσος, η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά και το εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς γερνάτε; Τότε θα ήταν σώφρον να συμπεριλάβετε στο ε ...

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 04.04.2020

Κορονοϊός: Γιατί τα τεστ δεν λένε πάντα αλήθεια

Διαφορετικές προσεγγίσεις για τον έλεγχο κρουσμάτων στον πληθυσμό τους έχουν αποφασίσει οι χώρες σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας τα διαγνωστικά τεστ του κορονοϊού που δόθηκαν στην κυκλοφορία ταχύτατα.

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 03.04.2020

Κορονοϊός: Eλπίδα από την Κίνα - Βρέθηκε φάρμακο που φέρνει πλήρη θεραπεία

Την ανακάλυψη πειραματικού φαρμάκου ενάντια στον κοροναϊό από Κινέζους επιστήμονες ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος έκα ...