Image
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 13:56 Είς Υγείαν

Ντομάτα: Έτσι θα αυξήσετε την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση της

Μαγειρεύετε τις ντομάτες για μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερώνουν το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απορρόφησή του.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στις μαγειρεμένες ντομάτες για να βελτιώνετε την απορρόφηση του λυκοπενίου.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει σημαντικά την την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική ιδιότητα της ντομάτας συγκριτικά με το να την τρώτε ωμή.

 


Πηγή: ygeiamou.gr
Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 14.07.2025

Κι όμως, το άγχος της Δευτέρας είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο

Η «κατάθλιψη της Δευτέρας» δεν είναι απλώς ένα υποκειμενικό συναίσθημα, αλλά πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένη ως βιολογικό φαινόμενο. Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η Δευτέρα αφήνει ένα ξεχωρισ

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 13.07.2025

Καρδιά: 8 απρόσμενα σημάδια κινδύνου ότι δεν λειτουργεί φυσιολογικά

Χωρίς την καρδιά μας, δε θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε καμία λειτουργία του σώματος. Παρόλα αυτά, δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνουμε πάντα πότε υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να ελέγξουμε τις λειτου

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 12.07.2025

Σύφιλη: Άνοδος 65% στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σημαντική αύξηση της τάξης του 65% στα περιστατικά με σύφιλη από το 2020 έως το 2022 στην χώρα μας, διαπίστωσε μελέτη του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό πε