Image
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 13:56 Είς Υγείαν

Ντομάτα: Έτσι θα αυξήσετε την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση της

Μαγειρεύετε τις ντομάτες για μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερώνουν το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απορρόφησή του.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στις μαγειρεμένες ντομάτες για να βελτιώνετε την απορρόφηση του λυκοπενίου.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει σημαντικά την την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική ιδιότητα της ντομάτας συγκριτικά με το να την τρώτε ωμή.

 


Πηγή: ygeiamou.gr
Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 18.09.2025

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει τα προβλήματα υγείας των ανθρώπων

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει μάθει να εντοπίζει μοτίβα στα ιατρικά αρχεία των ανθρώπων για να υπολογίζει τον κίνδυνο εμφάνισης περισσότερων από 1.000 νόσων. Οι ερευνητές λένε ότι είναι σαν μια πρό

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 17.09.2025

Διαβητική υπερφαγία: Γιατί πεινάτε συνέχεια και πώς να την αντιμετωπίσετε

Η πολυφαγία οφείλεται σε διαταραχές της ινσουλίνης, που εμποδίζουν τη γλυκόζη να εισέλθει σωστά στα κύτταρα για παραγωγή ενέργειας. Έτσι, το σώμα «πεινάει» ακόμη και αν υπάρχει περίσσεια σ

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 15.09.2025

Αγαπηδάκη: Ξεκινά η συστηματική κάλυψη των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) σε όλη τη χώρα

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το Ορμένιο, το βορειότερο χωριό της χώρας, από όπου ξεκίνησε η πιλοτική φάση των ΚΟΜΥ τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο πλευρό των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) κατά τη δι