Image
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 13:56 Είς Υγείαν

Ντομάτα: Έτσι θα αυξήσετε την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση της

Μαγειρεύετε τις ντομάτες για μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερώνουν το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απορρόφησή του.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στις μαγειρεμένες ντομάτες για να βελτιώνετε την απορρόφηση του λυκοπενίου.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει σημαντικά την την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική ιδιότητα της ντομάτας συγκριτικά με το να την τρώτε ωμή.

 


Πηγή: ygeiamou.gr
Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 20.11.2025

Διπλή διάκριση με δύο Βραβεία για το Πρόγραμμα ΖΩΗ της Περιφέρειας Κρήτης στα Healthcare Business Awards 2025

Το Πρόγραμμα ΖΩΗ της Περιφέρειας Κρήτης βραβεύτηκε για τη σημαντική κοινωνική του συνεισφορά και την καινοτομία που προσφέρει στην εκπαίδευση των πολιτών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), σε

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 19.11.2025

Η γρίπη φέτος «τρέχει» νωρίτερα και πιο επιθετικά – Ανησυχία για το νέο στέλεχος Κ και φόβοι πίεσης στο ΕΣΥ

Η φετινή περίοδος γρίπης ξεκινά με ανησυχητικά δεδομένα: ο ιός εμφανίστηκε πολύ νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι και η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί ότι η κυκλοφορία του θα είναι πιο παρατεταμένη και

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 16.11.2025

Γιατί η υπερβολική άσκηση βλάπτει την υγεία σας – 5 προειδοποιητικά σημάδια

Η άσκηση είναι μια από τις πιο πολύτιμες συνήθειες για το σώμα και το μυαλό μας. Όμως όταν το «παραπάνω» γίνεται υπερβολή, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει