Image
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 13:56 Είς Υγείαν

Ντομάτα: Έτσι θα αυξήσετε την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση της

Μαγειρεύετε τις ντομάτες για μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερώνουν το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απορρόφησή του.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στις μαγειρεμένες ντομάτες για να βελτιώνετε την απορρόφηση του λυκοπενίου.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει σημαντικά την την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική ιδιότητα της ντομάτας συγκριτικά με το να την τρώτε ωμή.

 


Πηγή: ygeiamou.gr
Post
Είς Υγείαν Κυριακή 21.12.2025

Έξαρση εποχικής γρίπης – Νωρίτερα το κύμα, αυξημένη επαγρύπνηση ενόψει γιορτών

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, η πρώιμη έξαρση της γρίπης συνδέεται με την επικράτηση του υποκλάδου Κ του ιού της γρίπης A(H3N2), ο οποίος φαίνεται να μεταδίδεται πιο εύκολα. Όπως επισημαίνει η καθη

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 20.12.2025

Βιταμίνη D: Τι αλλάζει στο σώμα με τη συνεχή λήψη

Η βιταμίνη D έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της συζήτησης γύρω από την υγεία. Δεν αφορά μόνο τα οστά, αλλά συνδέεται με το ανοσοποιητικό, τη μυϊκή λειτουργία και –σε έναν βαθμό&nd

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 20.12.2025

Έχεις βήχα που δεν περνά; Δες πότε χρειάζεται ιατρικός έλεγχος

Ο επίμονος βήχας δεν είναι απλώς μια ενόχληση που «θα περάσει μόνος του». Όταν διαρκεί πάνω από οκτώ εβδομάδες, μπορεί να αποτελεί ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας και χρειάζεται ιατ