Image
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 13:56 Είς Υγείαν

Ντομάτα: Έτσι θα αυξήσετε την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση της

Μαγειρεύετε τις ντομάτες για μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερώνουν το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απορρόφησή του.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στις μαγειρεμένες ντομάτες για να βελτιώνετε την απορρόφηση του λυκοπενίου.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει σημαντικά την την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική ιδιότητα της ντομάτας συγκριτικά με το να την τρώτε ωμή.

 


Πηγή: ygeiamou.gr
Post
Είς Υγείαν Κυριακή 28.12.2025

Σε ποια ηλικία το αλκοόλ γίνεται επικίνδυνο για τη μνήμη και τον εγκέφαλο - Νευρολόγος προειδοποιεί

Ένα ποτήρι κρασί στο δείπνο, μια μπύρα μετά από μια κουραστική μέρα ή δύο ποτά με την παρέα το Σαββατοκύριακο είναι για πολλούς μια μικρή απόλαυση της καθημερινότητας. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν νευρολόγ

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 28.12.2025

Πώς να καταπολεμήσεις το μπούκωμα με φυσικούς τρόπους

Το μπούκωμα στη μύτη είναι ενοχλητικό, ειδικά όταν συνοδεύει κρυολόγημα, αλλεργίες ή αλλαγές στον καιρό. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να ανακουφιστείς άμεσα. 1. Ατμοί με ζ

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 27.12.2025

Αυτή είναι η ιδανική ώρα για το βραδινό αν θέλεις καλύτερη πέψη και ύπνο

Το δείπνο είναι ίσως το πιο «παρεξηγημένο» γεύμα της ημέρας. Για κάποιους αποτελεί στιγμή χαλάρωσης μετά από μια απαιτητική καθημερινότητα, για άλλους ένα γρήγορο – και συχνά βαρύ &n