Image
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 13:56 Είς Υγείαν

Ντομάτα: Έτσι θα αυξήσετε την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση της

Μαγειρεύετε τις ντομάτες για μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερώνουν το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απορρόφησή του.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στις μαγειρεμένες ντομάτες για να βελτιώνετε την απορρόφηση του λυκοπενίου.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει σημαντικά την την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική ιδιότητα της ντομάτας συγκριτικά με το να την τρώτε ωμή.

 


Πηγή: ygeiamou.gr
Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 28.03.2024

Γυμνάζεστε αλλά δεν αδυνατίζετε; Ίσως φταίνε τα γονίδιά σας

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα με υψηλότερο γενετικό κίνδυνο παχυσαρκίας, πρέπει να ασκούνται περισσότερο για να αποφύγουν να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα. «Το γενετικό υπόβαθρο συμβάλλει

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 28.03.2024

Εγκέφαλος: Αυτές οι τροφές τον κρατούν ζωντανό

Όπως το σώμα μας επηρεάζεται από την διατροφή μας, το ίδιο και ο εγκέφαλός μας. Υπάρχουν τροφές που με τις ουσίες που περιέχουν βοηθούν ώστε να κρατήσουμε το μυαλό μας κοφτερό μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 27.03.2024

Εγκεφαλικό: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο τα φώτα της πόλης

Τα λαμπερά φώτα της νυχτερινής πόλης μπορεί να φαίνονται συναρπαστικά, αλλά θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού σε ένα άτομο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Τα έντονα τεχνητά φώτα τ