Image
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 21:51 Βλέπω/Ακούω

Στο Taxisnet η δήλωση IBAN για τις επιστροφές φόρου

Υποχρεωτική γίνεται για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου, η δήλωση στο Taxisnet του IBAN, που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων.

Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, για την επιστροφή φόρων σε λογαριασμό του δικαιούχου, δεν θα χρειάζεται η επίσκεψη στη ΔΟΥ, για να δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα καταβληθεί ο προς επιστροφή φόρος.

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν το Taxisnet και για μεταβολές του δηλωθέντος ΙΒΑΝ.

Διευκρινίζεται ότι όσοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για τη φορολοταρία, δεν χρειάζεται να τον γνωστοποιήσουν εκ νέου.

Η ορθότητα των στοιχείων κάθε αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού επαληθεύεται με το αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών.

 


cnn
Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 11.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα 11/5/26

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με λίγες τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 11.05.2026

Παύλος Μπαριτάκης: «Η προτομή για το Μανώλη Μπικάκη αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την σύγχρονη Ιστορία μας»

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Αμύγδαλος στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα της Κύπρου Μανώλη Μπικάκη, με τον Δ

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 10.05.2026

Ο Δήμος Μαλεβιζίου έτοιμος για τις παραλίες - Αναμονή για το «πράσινο φως» από την Κτηματική Υπηρεσία

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου μας ότι σύμφωνα με τον Νόμο 5092/2024 - ΦΕΚ 33/Α/4-3-2024 (Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες δι