Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 11:42 Ειδήσεις Νομός: Λασιθίου

Σήμερα απολογείται ο δράστης του φονικού στο Λασίθι - Τεταμένο το κλίμα


Σήμερα απολογείται ο 43χρονος δράστης της δολοφονίας ενός 73χρονου στον οικισμό Περάμπελα στις Κουρούνες Λασιθίου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο 43χρονος, μετά το φονικό, παρέμενε κρυμμένος και εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου, όπως είχε αναφέρει το cretapost, με δάκρυα στα μάτια ενώπιον του εισαγγελέα Νεάπολης και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο συνήγορος του, Γιώργος Στειακάκης μιλώντας στο cretapost, ο 43χρονος αμέσως μετά την δολοφονία μετάνιωσε για τις πράξεις του ενώ κατά την πρώτη κατάθεσή του στον εισαγγελέα κατέρρευσε.

«Ο 43χρονος δηλώνει μετανιωμένος. Με δάκρυα στα μάτια ζητούσε συγνώμη για όσα έχει κάνει. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, αμέσως μετά το συμβάν ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του όμως μετά από πιέσεις των συγγενών του ήρθαν σε επαφή μαζί μου και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες της παράδοσης», επεσήμανε ο κ. Στειακάκης.

Για προσχεδιασμένο έγκλημα έκανε λόγο από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, εκπροσωπώντας την οικογένεια του θύματος.

Στο χωριό Κουρούνες της Νεάπολης πάντως επικρατεί αναβρασμός ενώ η οικογένεια του δράστη φέρεται να έχει φυγαδευτεί από την αστυνομία, υπό τον φόβο αντεκδίκησης.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί μάλιστα στους κόλπους της οικογένειας του 73χρονου που έχασε τη ζωή του και του 45χρονου γιου του που τραυματίστηκε σοβαρά, είναι το γεγονός, ότι τη Πέμπτη, φυγαδεύτηκε από την αστυνομία ώστε να μην έρθει σε επαφή με τους συγγενείς του θύματος.

Αιτία για τη δολοφονική επίθεση ήταν οι κτηματικές διαφορές του δράστη με την οικογένεια των θυμάτων. Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό Κουρούνες της Νεάπολης Λασιθίου.

Ο δράστης παραδόθηκε δύο μέρες μετά τη δολοφονία του 73χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του θύματος στην κοιλιακή χώρα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στην ΜΕΘ.

 

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 12.06.2026

Νίκος Παπανδρέου: Τέλος στην άδικη μεταχείριση των πολιτών στα νησιά, τις ορεινές και τις ακριτικές περιοχές

Τον δρόμο για σημαντικές επενδύσεις στα νησιά, τις ορεινές και ακριτικές περιοχές ανοίγουν δύο σημαντικές τροπολογίες στον προϋπολογισμό της ΕΕ (2028 – 2034), τις οποίες υποστηρίζει σθεναρά ο ευ

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 12.06.2026

Ψηφίστηκαν οι 10 προτάσεις Αυτιά για άμεση στήριξη της οικονομίας μας

Η Επιτροπή Οικονομικών, με ευρεία πλειοψηφία, ψήφισε τις προτάσεις του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αυτιά, στην έκθεση για τις οικονομικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεω

Post
Ειδήσεις Τρίτη 09.06.2026

Οι 620 παρεμβάσεις του Γ. Αυτιά στο Ευρωκοινοβούλιο στη διετία

Στις 620 έφτασαν οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μόνιμου εισηγητή του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού για την Επιτροπή Οικονομικών έως το