Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 23:47 Τση Άθλησης

Τα σενάρια για πώληση του ΟΦΗ σε επενδυτικό fund και η διάψευση


Διαψεύδονται από την πλευρά της ΠΑΕ ΟΦΗ δημοσιογραφικές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι βασικοί μέτοχοί της, δηλαδή ο Μιχάλης Μπούσης και η οικογένεια Παλυβού συμφώνησαν με επενδυτικό fund του εξωτερικού, το οποίο θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της κρητικής ομάδας.

Σήμερα, με ανάρτησή του στο Instagram, o αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Άντζελο Παλυβός, διέψευσε τα δημοσιεύματα περί πώλησης. Όχι όμως και εκείνα, σύμφωνα με τα οποία η οικογένειά του διαπραγματεύεται με ξένους επενδυτές για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας, αποφεύγοντας να δεσμευτεί για την παραμονή του ή να μιλήσει για το μέλλον.

Ο κ. Παλυβός σημείωσε σχετικά: «Οι οικογένειες Μπούση και Παλυβού που είναι ιδιοκτήτριες του ΟΦΗ θα παραμείνουν ιδιοκτήτες της ομάδας. Κάθε αναφορά ότι η ομάδα πουλήθηκε σε fund είναι ανυπόστατες. Η οικογένεια Παλυβού είναι συγκεντρωμένη στο πώς θα νικήσει η ομάδα το σημαντικό παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον Ατρόμητο και να πετύχει την είσοδο της στα πλέι οφ. Η οικογένεια Παλυβού συνεχίζει να έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Ένα νησί, μια ομάδα».

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η πλευρά Παλυβού δεν είναι μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ ΟΦΗ και είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στην έκτακτη ΑΜΚ που είχε λήξει στις 9 Ιανουαρίου. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι στο ίδιο (σημερινό) post στο Instagram ο Άντζελο Παλυβός επισήμανε: «Μόνο ΟΦΗ. Αυτή είναι η θέση μας ανεξάρτητα από τις συζητήσεις που υπάρχουν μεταξύ των οικογενειών για το μετοχικό σχήμα».

Προσφάτως, πριν από περίπου δύο μήνες, η οικογένεια Παλυβού είχε ψηφίσει εναντίον της έκτακτης ΑΜΚ στην ΠΑΕ και τελικά δεν είχε πάρει μέρος σε αυτήν.

Στις 19 Δεκεμβρίου η ανακοίνωση για την προκήρυξη της ΑΜΚ ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε η έκτακτη Γ.Σ της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του γηπέδου "Θ. Βαρδινογιάννης". Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης στους μετόχους της εταιρίας, η οποία εγκρίθηκε.

Υπέρ της αύξησης του Μ.Κ ψήφισαν οι μέτοχοι: κ. Μιχαήλ Μπούσης, Ερασιτέχνης ΟΦΗ δια του προέδρου του, κ. Ιωάννη Δανδάλη, κ. Μιχαήλ Μυλωνάκης, "Καραντινός Κ. - Μυλωνάκης Μ. Ο.Ε", "Μυλωνάκης Α.Ε". Κατά της έκτακτης αύξησης Μ.Κ ψήφισαν οι μέτοχοι: κα. Βασιλική Τυροβόλη Παλυβού, κ. Ευάγγελος Παλυβός, κ. Γρηγόριος Παλυβός».

Στην ανακοίνωση της 10ης Ιανουαρίου και αφού την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου είχε καλύψει μόνο ο κ. Μπούσης με 1,158 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ενημέρωσε: «Το Δ.Σ της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στη συνεδρίαση του της 10ης Ιανουαρίου 2020 πιστοποίησε τη μερική κάλυψη κεφαλαίου κατά το ποσό του 1.158.600 Ευρώ με έκδοση 38.620 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, με αξία έκδοσης 30,00 ευρώ και αξία κτήσης 33,00 ευρώ, κατόπιν της, από 19/12/2019, απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας».

Απομένει η μετοχοποίηση αυτού του ποσού που έβαλε ο Μιχάλης Μπούσης σε γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία ακόμα δεν έχει οριστεί. Όταν αυτό συμβεί, εκείνος θα έχει και τυπικά (διότι τα χρήματα έχουν ήδη μπει στον λογαριασμό της ΠΑΕ) περίπου το 48% της εταιρείας και η οικογένεια Παλυβού περίπου το 30%.

Πηγή: gazzetta.gr

Post
Τση Άθλησης Τετάρτη 30.09.2020

Ψυχρός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ

Την ήττα και τον αποκλεισμό από τους ομίλους τους Champions League γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Κρασνοντάρ, μετά την ήττα με 1-2. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την κυριαρχία καθ’ όλη την διάρκεια της

Post
Τση Άθλησης Τετάρτη 30.09.2020

Οι Ευρωπαϊκοί αριθμοί του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βάζει από νωρίς στο κλίμα τον κόσμο του για την αναμέτρηση κόντρα στην Κράσνονταρ για τα Play Offs του UEFA Champions League στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Δικέφαλος του Βορρά δημοσίευσε ενδιαφέρ

Post
Τση Άθλησης Τετάρτη 30.09.2020

Στους ομίλους του Champions League για 20ή φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός

Στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά το 0-0 με την Ομόνοια στην Κύπρο. Για ακόμη μία φορά, 20η στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός θα είναι στους ομίλους του Champions League,