Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 22:12 Θωρώ/Γροικώ

Mega: Πώς να συντονιστείτε στο κανάλι αν έχετε Smart Tv ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή


Το Mega επέστρεψε στον τηλεοπτικό «αέρα» από το βράδυ της Τρίτης. Το κανάλι εκπέμπει σήμα σε κανονική και υψηλή ανάλυση.

Ο τηλεοπτικός σταθμός θα κάνει επίσημη πρεμιέρα τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, όσοι τηλεθεατές συντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, θα δουν το τρέιλερ για την επιστροφή του «μεγάλου καναλιού», καθώς και κάρτα που γράφει το σλόγκαν του καναλιού «Mega, όπως πάντα!».

Πώς θα συντονιστείτε

Σε κάποιες τηλεοράσεις, ο συντονισμός στο μεγάλο κανάλι έγινε αυτόματα, ιδιαίτερα σε εκείνες που δεν είχαν διαγραφεί πλήρως από το ιστορικό τους τη συχνότητα του καναλιού.

Ωστόσο, όσοι από τους τηλεθεατές δεν μπόρεσαν να συντονιστούν αυτόματα, θα πρέπει να συντονιστούν εκ νέους τους τηλεοπτικούς τους δέκτες στη συχνότητα που εκπέμπει το κανάλι.

Ο τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι να επιλέξετε από το μενού τις «ρυθμίσεις» της τηλεόρασής σας προκειμένου να κάνετε αυτόματο ή χειροκίνητο συντονισμό καναλιών.

Σύμφωνα με τη Digea, για να συντονίσετε ή να επανασυντονίσετε το δέκτη σας απαιτούνται λίγα και απλά βήματα.

Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

Για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4

Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].

Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».

Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».

Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4

Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].

Επιλέξτε «Εγκατάσταση».

Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός»..

Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Και είστε έτοιμοι!

Σημειώνεται ότι ο συντονισμός μέσα από τα συνδρομητικές πλατφόρμες Nova και Cosmote TV γίνεται αυτόματα.topontiki

 
Post
Θωρώ/Γροικώ Τρίτη 18.02.2020

Νεκρό βρέφος στο «Παίδων»: Ελεύθεροι οι γονείς - Τι αναφέρει το πόρισμα

Νέα τροπή στην τ υπόθεση του θανάτου του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία. Στην αρχή εκφράστηκε η άποψη περί σεξουαλικής κακοποίησης, κάτι που ανέφερε και ένας από τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τη ν

Post
Θωρώ/Γροικώ Τρίτη 18.02.2020

Airbnb: Κίνδυνος έξτρα φόρου ? Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Προθεσμία 10 ημερών και συγκεκριμένα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις δηλώσεις που είχαν υποβάλει το 2019 στο Μητρώο Βραχ

Post
Θωρώ/Γροικώ Τρίτη 18.02.2020

Παντελής Παντελίδης: Η μέρα που πέρασε στην αθανασία

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το θανατηφόρο τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής του τραγουδιστή που λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι. Ο Παντελής Παντελίδης υπήρξε ένας τραγουδοποιός-φαινόμενο στον