Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 09:59 Πολιτική

Κικίλιας για κορονοϊό: Εάν υπάρξει περιστατικό θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του


Για όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οκ. Κικίλιας επεσήμανε ότι δεν αρκούν μόνο οι μάσκες για την πρόληψη, αλλά χρειάζεται σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα, έχουν γίνει προσπάθειες για επάρκεια σε μάσκες. «Αν υπάρξει περιστατικό κορωνοϊού θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του» είπε ακόμα ο υπουργός και ζήτησε ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση.

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε, στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Για την έξαρση της εποχικής γρίπης, που επίσης συζητήθηκε στη σύσκεψη, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι μήνες Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτης, είναι οι μήνες που όλες οι χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

Σημείωσε ότι 1.000.000 περισσότεροι πολίτες έκαναν φέτος το εμβόλιο, ενώ επεσήμανε ότι η γρίπη έχει να κάνει περισσότερο με τις ευπαθείς ομάδες.

Συνέστησε και πάλι να μην υπάρχει πανικός και παραπληροφόρηση και συμβούλευσε τους ειδικούς να προβαίνουν σε σωστή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Real.gr
Post
Πολιτική Κυριακή 03.05.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ώρες των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν φτάσει (vid)

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του Πρωθυπουργού: Εκτός από τα playoffs που ξεκίνησαν, δυναμική πρεμιέρα έκανε και η πλατφόρμα ntantades.gov.gr, με πάνω από 13.500 επισκέψεις από την πρώτη κιόλα

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Β. Κικίλιας για ναυτιλία και ενεργειακή μετάβαση: «Χρειάζονται ρεαλιστικές λύσεις που να μην επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες» (

Στο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ναυτιλιακές Υποθέσεις, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, συμμετείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, αναδει

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Χρίστος Δήμας: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ η αξιοποίηση πόρων σε έργα για το 2026

«Οι υποδομές δεν αποτελούν απλώς τεχνικά έργα, αλλά στρατηγικές επενδύσεις στο μέλλον της χώρας», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας στο Ετήσιο Συνέδριο, HAPCO & DE