Image
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 22:27 Αθλητικά

Πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «4», 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Ο δικέφαλος του βορρά πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου με συνολικό σκορ 3-0.

Το σκορ του πρώτου αγώνα στην Τούμπα (2-0) έδινε σαφές προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, πράγμα που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να ήταν αλάνθαστος αν ήθελε να έχει ελπίδες πρόκρισης. Θα έπρεπε δηλαδή, για παράδειγμα, η μεγάλη ευκαιρία του Χατζηθεοδωρίδη στο 9' να γίνει γκολ αλλά δεν έγινε.

Δύο λεπτά μετά, όμως, έγινε... κανονικά και με το νόμο το 0-1 από τον Σφιντέρσκι, μετά την ωραία προσπάθεια του Πέλκα, για να λάβει ουσιαστικά τέλος η υπόθεση πρόκριση. Οι πράσινοι έπρεπε να βάλουν τέσσερα γκολ πλέον για να αλλάξουν τα δεδομένα και αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο.

Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, πατούσε καλύτερα, ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού και στο 33' θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ αν ο Μπίσεσβαρ έκανε καλύτερο τελείωμα ή αν έβλεπε τον Σφιντέρσκι και του έδινε την πάσα για να εκτελέσει.

Το δεύτερο ημίχρονο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία, αφού τα πάντα είχαν κριθεί σε ό,τι αφορά την πρόκριση. Υπήρχε, βέβαια, και το γόητρο και γι' αυτό ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για το καλύτερο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν ήταν τόσο καλή όσο στα προηγούμενα παιχνίδια της, ο Περέα στο 71' δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά μετά το γύρισμα του Γιόχανσον και ο ΠΑΟΚ, μάλλον εύκολα, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά με δεύτερη νίκη.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ (70' Μπουζούκης), Νατζ (46' Αγιούμπ), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (58' Περέα).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα (86' , Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (63' Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (72' Άκπομ).

newsbeast.gr

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Αθλητικά Πέμπτη 05.11.2026

Με στόχο το «διπλό» στο Βουκουρέστι απόψε ο ΟΦΗ απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά

Με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση βαθμών, που θα ενισχύσουν τη θέση του στη League Phase του Europa League, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει απόψε (22:00) τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο Βουκουρέστι, σε μία αναμέτρηση με ιδ

Post
Αθλητικά Σάββατο 31.10.2026

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Όλα τα βλέμματα στο αθηναϊκό ντέρμπι ΠΑΟ_ ΑΕΚ – Η Κηφισιά υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο

Η 9η αγωνιστική της Super League περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις, με το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται

Post
Αθλητικά Τετάρτη 28.10.2026

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι σε Τούμπα και ΟΑΚΑ – Όλο το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Με δυνατές αναμετρήσεις και σημαντικά παιχνίδια συνεχίζεται η 4η αγωνιστική της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Ά