Image
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 12:43 Βλέπω/Ακούω

Υπουργείο Παιδείας: Επεκτείνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΕΙ για μαθητές εσπερινών λυκείων

Με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας δίνεται η δυνατότητα για επέκταση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών που φοιτούν στη Β’ και τη Γ΄ τάξη εσπερινών λυκείων.

 

Συγκεκριμένα κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τροπολογία που προωθεί την επέκταση της δυνατότητας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -μέσω των ειδικών διατάξεων που ισχύουν για τα εσπερινά λύκεια- για μαθητές που φοιτούν φέτος στις Β’ και Γ’ τάξεις των εσπερινών λυκείων.

 

Σύμφωνα με τη διάταξη, η οποία έρχεται να διορθώσει ήδη ισχύουσα μεταβατική διάταξη, οι μαθητές που κατά τα σχολικά έτη 2017-18 και 2018-19 φοίτησαν στην Α’ τάξη του ημερήσιου λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) «έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ειδικών διατάξεων για τα εσπερινά λύκεια, εφόσον φοιτούν τα δύο επόμενα πλήρη σχολικά έτη, στις Β’ και Γ’ τάξεις εσπερινού λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ)».

 

Το υπουργείο σημειώνει ότι για τους μαθητές που τα έτη 2017-2018 και 2018-2019 φοίτησαν στην Α’ τάξη γενικού λυκείου και στη συνέχεια πήγαν στο εσπερινό, ίσχυαν ήδη με βάση τον νόμο 4610/2019 (νόμο Γαβρόγλου), μεταβατικές διατάξεις, με βάση τις οποίες μαθητές που φοιτούν στην ίδια τάξη δεν είχαν το ίδιο δικαίωμα για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Με την εν λόγω διάταξη, για όλους τους μαθητές που τα δύο αυτά σχολικά έτη φοίτησαν στην Α’ τάξη γενικού λυκείου και στη συνέχεια φοίτησαν τα δύο επόμενα πλήρη σχολικά έτη στη Β’ και Γ’ τάξη Εσπερινού Λυκείου, ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησής τους, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο «επέρχεται ενιαία μεταχείριση».

 


www.newsit.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 08.03.2026

Σχέδιο «Σκορπιός της Ερήμου»: Το «αόρατο» δίκτυο της ΕΥΠ γύρω από τις αμερικανικές βάσεις σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού τίθενται οι κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές της χώρας, με την ΕΥΠ να ενεργοποιεί το ειδικό σχέδιο «Σκορπιός της Ερήμου». Μετά τη σύλληψη Γεωργιανού κατασκόπο

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 08.03.2026

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 520 παιδιών το 14ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Με μεγάλη επιτυχία, τη συμμετοχή 82 ομάδων και 520 παιδιών και με το κέφι, τη διασκέδαση και τις γνώσεις να κυριαρχούν πραγματοποιήθηκε το 14ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού την Κυριακή 8/3, στο Πά

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 08.03.2026

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός για άλλη μια φορά στο πλευρό των αθλητών της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο (Α.Σ.Κ.Α)

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός βρέθηκε για άλλη μια φορά, στο κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» της Νέας Αλικαρνασσού το απόγευμα του Σάββατου 7/3, προκειμένου να εμψυχώσει