Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 21:02 Βλέπω/Ακούω

Μαθητές από την Κρήτη τραγούδησαν το Τζιβαέρι στην κλεμμένη Καρυάτιδα στο Βρετανικό Μουσείο


Ένα συγκινητικό και πρωτότυπο τρόπο, διάλεξαν παιδιά από την Κρήτη, για να διαμαρτυρηθούν για την παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο, των γλυπτών του Παρθενώνα.

Τα παιδιά βρέθηκαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, τα παιδιά κάθισαν οκλαδόν γύρω από την Καρυάτιδα, κρατώντας μια ελληνική σημαία στη βάση της, και στη συνέχεια τραγούδησαν το τραγούδι για την ξενιτιά, το Τζιβαέρι.

Επιπλέον τα παιδιά, στο πλαίσιο ενός project που ονομάζεται «Your Thoughts on Greece…for tourists in London», έθεσαν ερωτήσεις στους επισκέπτες του Μουσείου, μεταξύ των οποίων και το «αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μαρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα», με πολλούς από αυτούς να απαντούν θετικά.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 15.01.2026

Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στο Λαύριο

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, για την έκτακτη προσέγγιση στο λιμάνι του Λαυρίου, του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου ¨ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ¨ Ν.Π.

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 15.01.2026

Σε εξέλιξη η αντικατάσταση πινακίδων ονοματοθεσίας οδών στα Βριλήσσια

Ο Δήμος Βριλησσίων προχωρά στην αντικατάσταση των πινακίδων ονοματοθεσίας οδών, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης της αστικής σήμανσης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Ο Δήμαρχο

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 15.01.2026

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) για στρατεύσιμους γεννηθέντες τα έτη 2008 και 2009

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Ισότητας και ΚΕΠ του Δήμου Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ενημερώνει τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 5265/2026 «Χάρτη