Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 21:02 Βλέπω/Ακούω

Μαθητές από την Κρήτη τραγούδησαν το Τζιβαέρι στην κλεμμένη Καρυάτιδα στο Βρετανικό Μουσείο


Ένα συγκινητικό και πρωτότυπο τρόπο, διάλεξαν παιδιά από την Κρήτη, για να διαμαρτυρηθούν για την παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο, των γλυπτών του Παρθενώνα.

Τα παιδιά βρέθηκαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, τα παιδιά κάθισαν οκλαδόν γύρω από την Καρυάτιδα, κρατώντας μια ελληνική σημαία στη βάση της, και στη συνέχεια τραγούδησαν το τραγούδι για την ξενιτιά, το Τζιβαέρι.

Επιπλέον τα παιδιά, στο πλαίσιο ενός project που ονομάζεται «Your Thoughts on Greece…for tourists in London», έθεσαν ερωτήσεις στους επισκέπτες του Μουσείου, μεταξύ των οποίων και το «αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μαρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα», με πολλούς από αυτούς να απαντούν θετικά.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 30.01.2026

Στις νέες τεχνολογίες θα σερφάρουν οι ηλικιωμένοι του Δήμου Κιλκίς με Κόμβο Ψηφιακής Ενδυνάμωσης

Η πρόσβαση στα δημόσια ψηφιακά αγαθά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των νέωνηλικιών. Με σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, στη μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση και στην ενεργό συμμετοχή

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 30.01.2026

Νίκος Χαρδαλιάς από τον Δήμο Φυλής: «Τη Φυλή, αλλά και όλη τη Δυτική Αττική, δεν τη θυμόμαστε μόνο στα δύσκολα - Στα 61,8 εκατ. ευρώ οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας»

Τον Δήμο Φυλής επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί και στους 66 Δήμους της Αττικής, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού.

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 30.01.2026

Αναβάλλεται η παρουσίαση του απολογισμού και η κοπή της πίτας του Δήμου Βριλησσίων

Σε ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, μετά τις πολύνεκρες τραγωδίες που συγκλονίζουν τη χώρα μας, ο Δήμος Βριλησσίων ανακοινώνει την αναβολή της προγραμματισμ