Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020 19:31 Πολιτική Νομός: Ρεθύμνης

Μητσοτάκης: Η οικονομία ανακάμπτει - Έχουμε γυρίσει σελίδα στη χώρα


Η οικονομία ανακάμπτει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο δρόμος τον οποίον θα διανύσουμε είναι ένας δρόμος δύσκολος, θα έχει εμπόδια, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει πια αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία, έχουμε γυρίσει σελίδα στη χώρα μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ρέθυμνο, το οποίο επισκέφθηκε για πρώτη φορά μετά τις βουλευτικές εκλογές.

 

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο Ρέθυμνο είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η οικονομία ανακάμπτει, τονίζοντας τη βούλησή του να αναβαθμίσει το ακαδημαϊκό αποτύπωμα της Κρήτης, μετατρέποντας το νησί σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται πολύ σκληρά ώστε να είναι σταθερά αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών.

 

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο δρόμος τον οποίον θα διανύσουμε είναι ένας δρόμος δύσκολος, θα έχει εμπόδια, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει πια αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία, έχουμε γυρίσει σελίδα στη χώρα μας. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για να βάλουμε την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και έχουμε κάνει και τα πρώτα σημαντικά βήματα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, όσον αφορά το νησί μας, όσον αφορά την Κρήτη».

 

Αναφερόμενος στο καινούργιο αεροδρόμιο στο Καστέλι, έκανε λόγο για ένα έργο πνοής, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια από τώρα. 

 

«Θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή και τουριστική πνοή στην Κρήτη. Αποτελεί το ένα από τα δύο μεγάλα έργα υποδομής για τα οποία έχω δεσμευτεί και τα οποία θα κάνουμε πράξη. Το δεύτερο, φυσικά, είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας, για τον οποίον θα πω περισσότερα σήμερα το απόγευμα στα Χανιά», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Θέλω να ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση δουλεύει πολύ σκληρά για να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων πολιτών, σε όλα τα μέτωπα, από την οικονομία, την ασφάλεια -όπου ήδη έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα- την υγεία και την παιδεία», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 

Ξέρω πως έχουμε δουλειά μπροστά μας. Όμως κι εδώ στο Ρέθυμνο, βλέπω την αισιοδοξία που υπάρχει στην κοινωνία. Κάναμε ήδη σημαντικά βήματα για να βάλουμε την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων.

 

«Αναφέρομαι ιδιαίτερα στην παιδεία, διότι το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με παράδοση στα γράμματα, με ισχυρό πανεπιστημιακό αποτύπωμα. Και δεν θέλω να βλέπουμε μόνο την Κρήτη αναπτυξιακά ως έναν τόπο ευλογημένο για τον τουρισμό της, για τον πρωτογενή τομέα, να τη δούμε και ως ένα περιφερειακό, ακαδημαϊκό κέντρο», συνέχισε.

 

«Τώρα που απελευθερώνουμε πια τα πανεπιστήμιά μας από το βραχνά της κρατικής επιτήρησης, θα δείτε τι τεράστια βήματα προόδου θα μπορούν να κάνουν τα πανεπιστήμιά μας εδώ στην Κρήτη και η Κρήτη θα γίνει και ένα περιφερειακό, εκπαιδευτικό κέντρο».

 

Στο ερώτημα δε πώς να τον αποκαλούν τώρα που είναι πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στην Κρήτη προτιμά πάντα να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα.

www.cnn.gr

 
Post
Πολιτική Τετάρτη 19.08.2026

Νέα κοινή παρέμβαση ευρωβουλευτών ΠΑΣΟΚ: Η Ευρώπη να πάρει θέση για τη Μονή Αγ. Αικατερίνης στο Σινά

Νέα κοινή γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν σήμερα οι τέσσερις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Παπανδρέου, Σάκης Αρναούτογλου και Νικόλας Φαραντούρης, αναφορικά με

Post
Πολιτική Τρίτη 18.08.2026

Λ. Αυγενάκης: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω τα βάρη του παρελθόντος και χτίζει με αξιοπιστία το μέλλον»

«Η Ελλάδα αφήνει πίσω της ένα από τα πιο βαριά αποτυπώματα της οικονομικής κρίσης: το υπέρογκο δημόσιο χρέος, τονίζει σε δήλωση του ο Λευτέρης Αυγενάκης για τη μείωση του δημόσιου χρέους, που αν

Post
Πολιτική Τρίτη 18.08.2026

Πολεοδόμηση οικισμών: Δεν χτίζεις εκτός αν είσαι… τσιφλικάς. Ακόμη ένα σύστημα δύο ταχυτήτων

Μια ακόμη αδικία εις βάρος των πολλών μικρών ιδιοκτητών ακινήτων σε οικισμούς, που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ σχετικά με την πολεοδόμηση, αναδεικνύει με δήλωσή του ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείο