Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020 15:49 Ειδήσεις

Κορονοϊός: Μαρτυρία-σοκ από υπάλληλο νοσοκομείου - "Κρύβουν τους νεκρούς"


Συγκλονίζει η μαρτυρία νοσοκομειακού υπαλλήλου στην πόλη Γουχάν, απ' όπου εικάζεται ότι ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού, ο οποίος τονίζει ότι οι Αρχές κρύβουν τους νεκρούς και υπάρχουν περισσότερα θύματα από αυτά που ανακοινώνονται. Ο νοσοκομειακός υπάλληλος ο οποίος μίλησε στην Deutsche Welle περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία επισημαίνοντας ότι "ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα περιμένουν συχνά ώρες μέχρι να εξεταστούν. Οι γιατροί τους συνταγογραφούν φάρμακα και στη συνέχεια τους στέλνουν σπίτι, συμβουλεύοντάς τους να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Οι αίθουσες αναμονής είναι γεμάτες κόσμο που βήχει. Ακόμη και υγιείς άνθρωποι που μένουν για ώρα σε τέτοιους χώρους κινδυνεύουν να μολυνθούν".

Και όλα αυτά, όπως επισημαίνει, ισχύουν για τους "τυχερούς" που έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομείο. "Συχνά τα νοσοκομεία είναι πολύ μακριά. Εάν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο απομένει μόνον το ταξί και σε κάθε οικισμό επιτρέπονται μόλις δυο οχήματα. Επιπλέον μόνον λίγοι εθελοντές μεταφέρουν αρρώστους. Το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης έχει καταρρεύσει. Οι πιο άτυχοι πρέπει να έρθουν με τα πόδια στο νοσοκομείο. Λέγεται ότι ορισμένοι έχουν πεθάνει καθ΄ οδόν" είπε ο υπάλληλος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. στην DW.

Ο ίδιος παράλληλα αμφισβήτησε τον επίσημο αριθμό θυμάτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων: "Πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και νεκροί. Ακόμη και όταν η αξονική δείξει πνευμονία, δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για την ιογενή τύπου. Γιατί; Διότι οι λίστες αναμονής είναι πολύ μακρές. Όποιος όμως πεθαίνει χωρίς να έχει κάνει τις σχετικές εξετάσεις δεν καταγράφεται ως θύμα του κορονοϊού".

Όσον αφορά στην κατασκευή του νέου νοσοκομείου στη Γουχάν σε χρόνο ρεκόρ μίας μόλις εβδομάδας, ο ίδιος κάνει λόγο για σταγόνα στον ωκεανό: "Δεν φτάνουν 2.000 νέες κλίνες. Εξάλλου λείπει και εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατροί και νοσηλευτές φτάνουν στα όριά τους, οι βάρδιες δεν βγαίνουν. Για να αντιμετωπίσεις μια πνευμονία απαιτείται μακρά νοσοκομειακή περίθαλψη".

Παράλληλα, το κινεζικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tercent φέρεται να αποκάλυψε ότι πράγματι ο αριθμός των θυμάτων -ασθενών και νεκρών- είναι σχεδόν δεκαπλάσιος από αυτόν που έχουν ανακοινώσει οι κινεζικές Αρχές, με αποτέλεσμα οι χρήστες του διαδικτύου να αμφισβητούν τώρα την αυθεντικότητα των στοιχείων που παρουσιάζει το Πεκίνο σχετικά με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η Tercent δημοσίευσε τα νούμερα το Σάββατο σύμφωνα με τα οποία από τον κορονοϊό έχουν μολυνθεί 154.023 άνθρωποι και έχουν πεθάνει 24.589. Σύντομα όμως το site ανανέωσε τα στοιχεία (Epidemic Situation Tracker) καταγράφοντας 14.446 ασθενείς και 304 νεκρούς.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Πέμπτη 02.07.2026

Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν: Αποζημιώστε αλιείς που έχουν πληγεί από λαγοκέφαλο

Την παροχή ευρωπαϊκών αποζημιώσεων στους Έλληνες αλιείς των οποίων οι περιουσίες, το εμπορεύσιμο αλίευμα και τα αλιευτικά τους εργαλεία έχουν πληγεί από την παρουσία του λαγοκέφαλου, ζητά με κατεπείγο

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 01.07.2026

Σαφές μήνυμα του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Κάγια Κάλας ενόψει της επίσκεψης της στην Άγκυρα για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαικής Ένωσης – Τουρκίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την επίσκεψη στην Τουρκία που πραγματοποιούν η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Κάγια Κάλα

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 01.07.2026

Ευρωβαρόμετρο: η ανασφάλεια στον κόσμο γεννά υψηλές προσδοκίες από την ΕΕ

Παρότι οι οικονομικές ανησυχίες αυξάνονται, οι Ευρωπαίοι εκτιμούν τον ειρηνικό, προστατευτικό και συνεργατικό χαρακτήρα της ΕΕ, αναγνωρίζοντας την ποιότητα ζωής που προσφέρει. Τα αποτελέσματα της τελ