Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020 20:37 Ειδήσεις

Κωνσταντινούπολη: Αεροπλάνο κόπηκε στα τρία - Δεκάδες τραυματίες


Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Pegasus Airlines, που είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και συνετρίβη.

Το αεροπλάνο κόπηκε στα δύο, έπειτα από την ανώμαλη προσγείωση, όπως περιέγραψε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας. Τουλάχιστον 52 άνθρωποι τραυματίστηκαν, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Το αεροπλάνο κόπηκε σε τρία κομμάτια, έπειτα από την ανώμαλη προσγείωση, όπως περιέγραψε ο Τουρχάν. Τουλάχιστον 52 άνθρωποι τραυματίστηκαν, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

Μια εκπρόσωπος τύπου της Pegasus Airlines επιβεβαίωσε το ατύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ομάδες διάσωσης επιχειρούν στο σημείο για να απομακρύνουν τους επιβάτες.

Είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ομάδες διάσωσης επιχειρούν στο σημείο για να απομακρύνουν τους επιβάτες.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί. Οι επιβάτες εκκενώνουν το αεροσκάφος, που έχει καταλήξει στο γρασίδι, δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης.

Νωρίτερα, στις εικόνες που μεταδίδονταν διακρινόταν ένα τμήμα του αεροσκάφους να έχει πιάσει φωτιά.

Το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληττε εκείνη την ώρα την περιοχή.

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας έχει κλείσει προσωρινά και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τρίτη 24.02.2026

Ουκρανία: σύνοδος της ολομέλειας του ΕΚ για τα τέσσερα χρόνια από την επίθεση της Ρωσίας

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο έκτακτης συνόδου της ολομέλειας, τέσσερα χρόνια από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας. Η συνεδρίαση του

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 18.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: «Το νερό χάνεται. Η Ελληνική Κυβέρνηση καθυστερεί και οι αγρότες πληρώνουν»

Την ανάγκη άμεσων Ευρωπαϊκών και Εθνικών παρεμβάσεων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, με έμφαση στην επιδεινούμενη κατάσταση στην Ελλάδα, αναδεικνύει με δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς την Ευ

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 12.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: «Ναι στην προστασία των θαλασσών — όχι σε οριζόντιες απαγορεύσεις που πλήττουν τους αλιείς και τον αλιευτικό τουρισμό»

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου, με αφορμή πληροφορίες για επικείμενο εθνικό νομοσχέδιο σχετικά με τη δημιουργία νέων θαλάσσιων πάρκων στην Ελ