Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020 20:37 Ειδήσεις

Κωνσταντινούπολη: Αεροπλάνο κόπηκε στα τρία - Δεκάδες τραυματίες


Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Pegasus Airlines, που είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και συνετρίβη.

Το αεροπλάνο κόπηκε στα δύο, έπειτα από την ανώμαλη προσγείωση, όπως περιέγραψε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας. Τουλάχιστον 52 άνθρωποι τραυματίστηκαν, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Το αεροπλάνο κόπηκε σε τρία κομμάτια, έπειτα από την ανώμαλη προσγείωση, όπως περιέγραψε ο Τουρχάν. Τουλάχιστον 52 άνθρωποι τραυματίστηκαν, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

Μια εκπρόσωπος τύπου της Pegasus Airlines επιβεβαίωσε το ατύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ομάδες διάσωσης επιχειρούν στο σημείο για να απομακρύνουν τους επιβάτες.

Είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ομάδες διάσωσης επιχειρούν στο σημείο για να απομακρύνουν τους επιβάτες.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί. Οι επιβάτες εκκενώνουν το αεροσκάφος, που έχει καταλήξει στο γρασίδι, δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης.

Νωρίτερα, στις εικόνες που μεταδίδονταν διακρινόταν ένα τμήμα του αεροσκάφους να έχει πιάσει φωτιά.

Το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληττε εκείνη την ώρα την περιοχή.

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας έχει κλείσει προσωρινά και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Πέμπτη 10.07.2025

Ροδόπη: 21χρονη μαχαίρωσε 66χρονο μετά από καυγά – Διερευνάται η σχέση τους

Θανάσιμα τραυματισμένος βρέθηκε ένας 66χρονος άνδρας σε ορεινή περιοχή στο χωριό Κάρδαμο Ροδόπης, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Οι αστυνομικοί ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο, παρουσία ιατροδικαστή κ

Post
Ειδήσεις Τρίτη 08.07.2025

Συνελήφθη γνωστός ηθοποιός που οδηγούσε μεθυσμένος μετά από παράσταση στον Βόλο

Επιασε τιμόνι ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ Από το δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» στα κρατητήρια οδηγήθηκε χθες το βράδυ γνωστός ηθοποιός, που επισκέφθηκε τον Βόλο για παράσταση κα

Post
Ειδήσεις Τρίτη 08.07.2025

Εντοπισμός και διάσωση 115 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τ