Image
Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 11:47 Είς Υγείαν

Ποια νόσος απειλεί όσους έχουν πρόβλημα με τα δόντια τους

Στο φετινό Συνέδριο Καρδιολογίας στη Μέση Ανατολή του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας που λαμβάνει χώρα μαζί με το 10ο Συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρίας των Εμιράτων στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η είδηση που τάραξε τα νερά της επιστημονικής κοινότητας είναι η άμεση σύνδεση των προβλημάτων των δοντιών με καρδιαγγειακά νοσήματα.

Συγκεκριμένα η περιοδοντίτιδα, μιας φλεγμονώδης νόσος των ούλων που συχνά προκαλεί απώλεια δοντιών εξαιτίας της υποχώρησης του περιοδοντικού ιστού, αυξάνει τον κίνδυνο να έχουμε προβλήματα με την καρδιά μας, και αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Όσοι έχουν χάσει ένα δόντι ή και παραπάνω έχουν 28% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν με ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά. Παράγοντες όπως το τσιγάρο, το άγχος, η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή, επιβαρύνουν την κατάσταση αυξάνοντας τις πιθανότητες.

 


.e-radio
Post
Είς Υγείαν Τρίτη 28.07.2026

7η ΥΠΕ Κρήτης - Παγκόσμιος Μήνας Ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Με αφορμή την 7η Αυγούστου, ημέρα κορύφωσης του Παγκόσμιου Μήνα Ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA), η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτηςκαι οι μονάδες υγείας ευθύνης της συμμετέχουν στην εθνι

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 21.07.2026

Προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και την Αφρικανική σκόνη συστήνει ο Αντώνης Παπαδάκης (vid)

Προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και την Αφρικανική σκόνη συστήνει κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, ο Αντώνης Παπαδάκης Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης,

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 20.07.2026

Καύσωνας: Οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την προστασία των πολιτών

Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα τις επόμενες ημέρες και τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη