Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 10:36 Πολιτική

Η άγνωστη ιστορία που αποκάλυψε ο Τσίπρας για το δημοψήφισμα


Μία άγνωστη ιστορία των όσων συνέβησαν στο παρασκήνιο, στο «δρόμο» για το δημοψήφισμα του 2015, αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τις πολύ δύσκολες εκείνες στιγμές και τις πολύ δύσκολες -όπως τις χαρακτήρισε- αποφάσεις, λέγοντας πως πάντοτε τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνει κανείς μόνος του, «με το μαξιλάρι του, με κανέναν άλλον, ούτε καν με τη συμβουλή των δικών του πολύ κοντινών ανθρώπων».

Η ιδέα του δημοψηφίσματος, όπως είπε, στριφογύριζε στο μυαλό του καιρό και το αποφάσισε το προηγούμενο βράδυ της 26ης Ιουνίου. Όπως είπε, δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη σκηνή, όταν στις 26 Ιουνίου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο, που είχε συγκαλέσει ο ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου, μπήκε στην αίθουσα η σύντροφός του, Μπέττυ, και του έκανε το σήμα «τρία» με τα δάκτυλα, εννοώντας ότι ο μικρότερος γιος τους είχε γενέθλια και γινόταν τριών ετών.

«Νόμιζα ότι με θέλει για τρία λεπτά, ήθελε να μου πει ότι είναι τα γενέθλια του παιδιού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι το συνειδητοποίησε όταν είδε τα τρία κεράκια που του είχε αφήσει πάνω στο γραφείο του.

Αργά το βράδυ της 26ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή ευθύνης, τόνισε, πρέπει κανείς να βάζει ως προτεραιότητα και το προσωπικό στοιχείο.

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 18.08.2026

Λ. Αυγενάκης: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω τα βάρη του παρελθόντος και χτίζει με αξιοπιστία το μέλλον»

«Η Ελλάδα αφήνει πίσω της ένα από τα πιο βαριά αποτυπώματα της οικονομικής κρίσης: το υπέρογκο δημόσιο χρέος, τονίζει σε δήλωση του ο Λευτέρης Αυγενάκης για τη μείωση του δημόσιου χρέους, που αν

Post
Πολιτική Τρίτη 18.08.2026

Πολεοδόμηση οικισμών: Δεν χτίζεις εκτός αν είσαι… τσιφλικάς. Ακόμη ένα σύστημα δύο ταχυτήτων

Μια ακόμη αδικία εις βάρος των πολλών μικρών ιδιοκτητών ακινήτων σε οικισμούς, που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ σχετικά με την πολεοδόμηση, αναδεικνύει με δήλωσή του ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείο

Post
Πολιτική Σάββατο 15.08.2026

Με θερμά λόγια και προσωπικές αναφορές αποχαιρέτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Στέφανο Μάνο

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Στέφανου Μάνου. Ενός πολιτικού με ξεχωριστή προσωπικότητα και αναμφίβολη προσφορά στη δημόσια ζωή. Όχι μόνο με τη δράση του