Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 10:36 Πολιτική

Η άγνωστη ιστορία που αποκάλυψε ο Τσίπρας για το δημοψήφισμα


Μία άγνωστη ιστορία των όσων συνέβησαν στο παρασκήνιο, στο «δρόμο» για το δημοψήφισμα του 2015, αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τις πολύ δύσκολες εκείνες στιγμές και τις πολύ δύσκολες -όπως τις χαρακτήρισε- αποφάσεις, λέγοντας πως πάντοτε τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνει κανείς μόνος του, «με το μαξιλάρι του, με κανέναν άλλον, ούτε καν με τη συμβουλή των δικών του πολύ κοντινών ανθρώπων».

Η ιδέα του δημοψηφίσματος, όπως είπε, στριφογύριζε στο μυαλό του καιρό και το αποφάσισε το προηγούμενο βράδυ της 26ης Ιουνίου. Όπως είπε, δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη σκηνή, όταν στις 26 Ιουνίου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο, που είχε συγκαλέσει ο ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου, μπήκε στην αίθουσα η σύντροφός του, Μπέττυ, και του έκανε το σήμα «τρία» με τα δάκτυλα, εννοώντας ότι ο μικρότερος γιος τους είχε γενέθλια και γινόταν τριών ετών.

«Νόμιζα ότι με θέλει για τρία λεπτά, ήθελε να μου πει ότι είναι τα γενέθλια του παιδιού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι το συνειδητοποίησε όταν είδε τα τρία κεράκια που του είχε αφήσει πάνω στο γραφείο του.

Αργά το βράδυ της 26ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή ευθύνης, τόνισε, πρέπει κανείς να βάζει ως προτεραιότητα και το προσωπικό στοιχείο.

madata.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 22.12.2025

Η διαχείριση των απορριμμάτων στο επίκεντρο Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Χάρη Μαμουλάκη

Η διαχείριση των απορριμμάτων βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Τομεάρχη Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, με την κατάθε

Post
Πολιτική Κυριακή 21.12.2025

Στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα ο Μητσοτάκης – Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο μιας επίσκεψης με έντονο διπλωματικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα, με επίκεντρο την περιφερειακή σταθερότητα και τ

Post
Πολιτική Κυριακή 21.12.2025

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος χωρίς τελεσίγραφα – Όχι στους κλειστούς δρόμους

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού: Καλημέρα! Αυτή η ανασκόπηση δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά, παρά από την είδηση της ανάληψης της Προεδρίας του Eurogroup από την Ελλάδα για τα επόμενα