Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 12:48 Πολιτική

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν - Έτοιμη η Ελλάδα να συνδράμει


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αναφέρει ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό για τον αποψινό καταστροφικό σεισμό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση τις πρωινές ώρες.

Νωρίτερα, τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό εξέφρασε μέσω του Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε απόψε το Ελαζίγ. 

«Ολόψυχη συμπαράσταση στον πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες μας έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Επικοινωνία Ν. Δένδια-Μ. Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να του εκφράσει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική  κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Ν. Δένδιας εξέφρασε επίσης την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες. 

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επικοινώνησε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο. 

Ο Ν. Δένδιας, όπως επίσης γίνεται γνωστό, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και την αλληλεγγύη μας στον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. 

madata.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 17.09.2025

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το Σ/Ν του ΥΠΕΘΑ «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας για την τροποποίηση των υπό στοιχεία 016B/21 και 017Β/21 συμβάσεων για την προμήθεια φρεγατών τύπου «FDI HN» και την εν συνεχεία υποστήριξή τους»

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα, Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο « Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας για την τροποποίη

Post
Πολιτική Τετάρτη 17.09.2025

Επίσκεψη Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας της Κροατίας Ivan Anusic στην Ελλάδα και συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα υποδεχτεί στην Αθήνα, αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025 (11.30 π.μ.), τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας της Κροατίας, Ivan Anušic. Με

Post
Πολιτική Τετάρτη 17.09.2025

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στην παρουσίαση του «Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Ανάπτυξη του Στρατιωτικού Τουρισμού»

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025, στην παρουσίαση του «Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Ανάπτυξη του Στρατιωτικού Τουρισμού&