Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 16:00 Βλέπω/Ακούω

Μετεωρίτης στην Αίγινα: Παραμένει το μυστήριο, τι λέει ο Δήμαρχος του νησιού


Πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση ότι έπεσε μετεωρίτης στην Αίγινα και συγκεκριμένα στη θάλασσα! Το Newsit.gr απευθύνθηκε στον Δήμαρχο του νησιού, Γιάννη Ζορμπά.

Μέχρι στιγμής επίσημοι φορείς δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, που ήθελαν να εμφανίστηκε στον ουρανό ένας μετεωρίτης αργά το βράδυ του Σαββάτου (18.1.2020). Το Newsit.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά, ο οποίος δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο και το Αστεροσκοπείο για να ενημερωθεί για το συμβάν, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από κάποιον φορέα.

 

Διαβάστε τι είπε ο κ. Ζορμπάς:

 

“Από το Λιμενικό δεν έχουμε κάποια απόδειξη. Το Αστεροσκοπείο μόνο θα μπορούσε να επιβεβαιώσει μια τέτοια πληροφορία. Εμείς μέχρι τώρα δεν έχουμε πληροφόρηση για πτώση μετεωρίτη, ούτε κάποια απόδειξη. Εγώ δεν είδα καμία λάμψη, ούτε υπάρχει μέχρι τώρα κάποιος επώνυμος μάρτυρας που να είδε κάτι. Εχθές (σ.σ. 18.1.2020) το βράδυ γίνανε περιπολίες της Αστυνομίας για τυχόν ζημιές στο νησί, δεν εντοπίστηκε κάτι”.

 

Ο φημολογούμενος μετεωρίτης έπεσε, σύμφωνα με μαρτυρίες από ψαράδες της περιοχής, στη θάλασσα. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι είδαν ένα φωτεινό αντικείμενο να κατευθύνεται προς την Αίγινα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Την ίδια στιγμή μια άλλη μαρτυρία σχετικά με τη φημολογούμενη πτώση μετεωρίτη στον Αργοσαρωνικό, ανέφερε πως πολλοί άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο στο Πόρτο Ράφτη, χωρίς να εντοπίσουν την αιτία.

www.newsit.gr

 
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 18.08.2026

Μητσοτάκης: Η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους αποτελεί εθνική επιτυχία

Τη σημασία της πρόωρης αποπληρωμής 13 δισ. ευρώ από το δημόσιο χρέος εντός του 2026 υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της δημ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 18.08.2026

Προσλήψεις αναπληρωτών στα 20 Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία – Έως 24 Αυγούστου οι αιτήσεις

Έως τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026, στις 15:00, μπορούν να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτίμησης οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι στους προσωρινούς και τον τελικό αξιολογ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 18.08.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 18/8/26

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τ