Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 23:58 Ειδήσεις

Το Ιράν στέλνει εμπειρογνώμονα στο Κίεβο για τα μαύρα κουτιά του Boeing 737


Ένας υψηλόβαθμος ερευνητής από το Ιράν αναμένεται να μεταβεί στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες και εκείνος θα αποφασίσει εάν τα ουκρανικά εργαστήρια είναι κατάλληλα ώστε να αποκωδικοποιήσουν τα μαύρα κουτιά του Boeing 737.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ Ολέξι Ντανίνολφ, γραμματέας του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το Ιράν θα έχει τον τελευταίο λόγο για το πού θα γίνει η αποκωδικοποίηση.

Το Σάββατο, η Τεχεράνη παραδέχτηκε ότι κατά λάθος κατέρριψε το αεροπλάνο, λίγο μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες σε αυτό.

Ο Ντανίλοφ πρόσφερε μια εξήγηση για την αρχική σύγχυση για τα αίτια του δυστυχήματος: υπενθύμισε ότι η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ιράν, την ημέρα του δυστυχήματος, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ως πιθανή αιτία τη μηχανική βλάβη. Υποστήριξε ότι η ανακοίνωση αυτή, που αργότερα διαγράφηκε και αντικαταστάθηκε με άλλη όπου αναφέρονταν ως άγνωστα τα αίτια, εκδόθηκε σε μια προσπάθεια να αποκτήσει το Κίεβο πρόσβαση στο σημείο της συντριβής.

«Αν είχαμε πει αμέσως ότι το κατέρριψαν, δεν είμαι σίγουρος ότι θα μας επέτρεπαν να δούμε τα συντρίμμια, δεν θα μας άφηναν να κάνουμε ό,τι κάνουμε», ισχυρίστηκε.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τρίτη 10.03.2026

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους πρώτους βραβευθέντες του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας της Ε.Ε.

Τα ονόματα των πρώτων βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ανακοινώθηκαν σήμερα στο Στρασβούργο. Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκο

Post
Ειδήσεις Τρίτη 10.03.2026

Αρχισαν οι αιτήσεις για το επίδομα 750 ευρώ στη ΔΥΠΑ

Τοπρόβλημα που παρατηρήθηκεπροσωρινά κατά την έναρξη υποβολής αιτήσεων των ωφελούμενων στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ έχει αποκατασταθεί, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΔΥΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη

Post
Ειδήσεις Τρίτη 10.03.2026

«Τροπολογίες για την κατάργηση των όρων «μακεδόνες πολίτες» και «μακεδονική κυβέρνηση», κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε δύο τροπολογίες στην Ετήσια Έκθεση Προόδου της ενταξιακής προόδου του γειτονικού κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση που συζητείται στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του