Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 22:14 Βλέπω/Ακούω

Έρχεται η συνεπιμέλεια μετά το διαζύγιο - Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο


Το υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών, μετά από το διαζύγιο των γονέων. Στόχος είναι τα παιδιά να περνούν ίσο χρόνο και με τους δύο γονείς.

Σκοπός της νέας ρύθμισης είναι το παιδί να το μεγαλώνουν και οι δύο γονείς από κοινού, είτε είναι παντρεμένοι, είτε χωρισμένοι, είτε εκτός γάμου. Αυτό σημαίνει κοινές αποφάσεις, κοινά δικαιώματα, κοινές υποχρεώσεις και ίσο χρόνο και με τους δύο γονείς. 

Η συνεπιμέλεια ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού, με θετικές συνέπειες στην ψυχολογία των παιδιών, όπως δείχνουν σχετικές έρευνες.

Στην Ελλάδα, το οικογενειακό δίκαιο έχει να αλλάξει από το 1983 και μέχρι τώρα, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η αποκλειστική επιμέλεια δινόταν στις μητέρες.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε πως οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στην πράξη, καθώς το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά ζητούν αγάπη και από τους δύο γονείς.

Star.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 13.10.2026

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ

Επιδείνωση του καιρού σήμερα, Τρίτη (13/10), και αύριο, Τετάρτη (14/10), προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές τη

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 12.10.2026

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Στο επίκεντρο και η Κρήτη

Έντονα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη και την Τετάρτη – Έως 9 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, με ισχυρές βροχές και κ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 12.10.2026

WGES Global™: Απονομή των Βραβείων NOVA 2026 στην Αθήνα

ΤιμήθηκανηLa Nazionale Piloti,οΔρ.Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Δρ. Ashish Joshi και ο Γέροντας Γεώργιος Αλευράς σε ειδική τελετή στο NYN ESTI Σημαντικές προσωπικότητες τιμήθηκαν με ένα ξεχωριστό βραβε