Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 22:14 Βλέπω/Ακούω

Έρχεται η συνεπιμέλεια μετά το διαζύγιο - Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο


Το υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών, μετά από το διαζύγιο των γονέων. Στόχος είναι τα παιδιά να περνούν ίσο χρόνο και με τους δύο γονείς.

Σκοπός της νέας ρύθμισης είναι το παιδί να το μεγαλώνουν και οι δύο γονείς από κοινού, είτε είναι παντρεμένοι, είτε χωρισμένοι, είτε εκτός γάμου. Αυτό σημαίνει κοινές αποφάσεις, κοινά δικαιώματα, κοινές υποχρεώσεις και ίσο χρόνο και με τους δύο γονείς. 

Η συνεπιμέλεια ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού, με θετικές συνέπειες στην ψυχολογία των παιδιών, όπως δείχνουν σχετικές έρευνες.

Στην Ελλάδα, το οικογενειακό δίκαιο έχει να αλλάξει από το 1983 και μέχρι τώρα, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η αποκλειστική επιμέλεια δινόταν στις μητέρες.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε πως οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στην πράξη, καθώς το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά ζητούν αγάπη και από τους δύο γονείς.

Star.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 24.01.2026

Στη Λότζια οι μαθητές του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου

Τα παιδιά της Δ’ Τάξης του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 24.01.2026

Run Greece Ηράκλειο: Πρεμιέρα στις 29 Μαρτίου με επιστροφή στην Πλατεία Ελευθερίας και κοινωνικό πρόσημο

Την εκκίνηση της σειράς αγώνων Run Greece για το 2026 από το Ηράκλειο, την Κυριακή 29 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κατά τη διάρκεια της κεντρικής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 24.01.2026

AI και στη Κρήτη σε καίρια σημεία

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για 2.000 κάμερες με λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης που θα προμηθευτεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου, σε συνεργασία με την τ