Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 16:49 Μαντάτα

Κατάρριψη Boeing στο Ιράν: Βίντεο-ντοκουμέντο με τα επτά λεπτά της μοιραίας πτήσης


Όλα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στην κατάρριψη του Boeing 737 των ουκρανικών αερογραμμών στο Ιράν που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 176 επιβαίνοντες παρουσίασαν σε βίντεο οι New York Times, αξιοποιώντας τα δεδομένα της μοιραίας πτήσης που είχε διάρκεια επτά λεπτά καθώς και φωτογραφίες από αυτόπτες μάρτυρες.

“Για να μάθουμε τι συνέβη στην πτήση 752 αφού αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Ιράν στις 8 Ιανουαρίου, συλλέξαμε δεδομένα πτήσης, αναλύσαμε βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής, ώστε να συνθέσουμε την καθαρότερη μέχρι στιγμής "εικόνα" για την ολέθρια πτήση των επτά λεπτών”, αναφέρεται στην εισαγωγή του βίντεο.

Σύμφωνα με τους York Times, όλα ξεκινούν τα ξημερώματα της Τετάρτης, 8 Ιανουαρίου, όταν το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, ως μία πράξη εκδίκησης για τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής στη Βαγδάτη. Τέσσερις ώρες μετά, στο αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί της Τεχεράνης η πτήση 752 των ουκρανικών αερογραμμών ετοιμάζεται για απογείωση. Στις 6:12 το αεροσκάφος απογειώνεται, ακολουθεί την προγραμματισμένη του πορεία και κατευθύνεται βορειοδυτικά, ανεβαίνοντας στα 2.500 μέτρα μέσα σε τρία λεπτά. Ο αναμεταδότης του αεροσκάφους εκπέμπει κανονικά σήμα, ωστόσο, γύρω στις 6:15 σταματά να λειτουργεί. Το αεροσκάφος εξακολουθεί να πετάει και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα πλήττεται από πύραυλο. Η σύγκρουση στον αέρα έχει ως αποτέλεσμα το αεροπλάνο να πάρει φωτιά. Το αεροσκάφος εξακολουθεί να πετάει για μερικά λεπτά και κάνει αναστροφή προς το αεροδρόμιο.

Στις 6:19 αυτόπτης μάρτυρας καταγράφει σε βίντεο το Βoeing να χάνει ύψος. Τότε φαίνεται σαν να σημειώνεται και δεύτερη έκρηξη πριν το μοιραίο αεροσκάφος καταλήξει να συντριβεί.

madata.gr
Post
Μαντάτα Δευτέρα 27.01.2020

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε σήμερα τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν, δηλώνοντας ότι δεν έχει "καμιά ένδειξη πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από εχθρικά πυρά", παρά τους ισχυρισμούς των ...

Post
Μαντάτα Κυριακή 26.01.2020

Ο Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε σε πτώση ελικοπτέρου

Ο θρύλος του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με το ΤΜΖ, σε πτώση ελικοπτέρου...

Post
Μαντάτα Κυριακή 26.01.2020

Σεισμός στην Τουρκία : Στους 35 οι νεκροί – Κίνδυνος για κατάρρευση και άλλων κτιρίων

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία ...