Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 16:47 Πολιτική

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τον κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς


Τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των κατ' ιδίαν συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ με τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία που επεκτείνει τις αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και εμπλέκει τη χώρα μας σε νέους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Υποδεχόμενος τον γγ του ΚΚΕ μπροστά στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης αστειεύτηκε λέγοντας στον κ. Κουτσούμπα: «Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα κι εγώ με κόκκινη».

Ο κ. Κουτσούμπας, από την πλευρά του, μίλησε για το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου μετείχε σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ. «Ενόψει της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού το ΚΚΕ οργανώνεται», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με μέλη του CEO Clubs Greece.

Στις 17:00, ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του φορέα «Jewish Agency for Israel», Isaac Herzog.

Στις 17:30, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στις 19:30, ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε ανοιχτή συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκο Μπακατσέλο, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του «30ου GREEK ECONOMIC SUMMIT-Turning the Odds», στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

madata.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 17.04.2026

Χρίστος Δήμας: Με τη νέα Γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα κλείνουμε μια πληγή από τον «Daniel»

Στην κυκλοφορία παραδίδεται σήμερα η νέα Γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα του Δήμου Βόλου στην Π.Ε. Μαγνησίας, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδικών υποδομών που αποκαθίσταται από τις ζημιές που πρ

Post
Πολιτική Παρασκευή 17.04.2026

Η ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι απλώς η ταχύτερη. Είναι η δικαιότερη, η βιώσιμη και η κοινωνικά ισορροπημένη

Αναδεικνύοντας το γεγονός ότι το συνολικό πλαίσιο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης για την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοιν

Post
Πολιτική Παρασκευή 17.04.2026

Β. Κικίλιας: Εγκρίθηκε το Master Plan του Λιμένα Πατρών – Νέα εποχή για ένα από τα βασικά λιμάνια της χώρας

Εγκρίθηκε, με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και η Μελέτη Διαχείρισης (Master Plan) του Λιμένα Πατρών, γεγονός που αποτελεί καθοριστικό βήμα για την αναβάθμισ