Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 09:10 Εκτός Ελλάδος

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για το βράδυ της Παρασκευής η προκαταρκτική ψηφοφορία για την παραπομπή Τραμπ


Οι Δημοκρατικοί ανέβαλαν την προκαταρκτική ψηφοφορία για να εγκριθεί το κατηγορητήριο ενόψει της παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη δικαιοσύνη, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από τα μεσάνυχτα στο επίπεδο της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναγγέλλοντας ότι η διαδικασία αυτή θα γίνει σήμερα, εξέλιξη που εξόργισε αρκετούς Ρεπουμπλικάνους.

Η επιτροπή αναμενόταν να εγκρίνει τις δύο κατηγορίες αργά την Πέμπτη, ώστε η ψηφοφορία στην Ολομέλεια, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τραμπ αναμένεται να γίνει ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων Τζέρι Νάντλερ όμως έστειλε τους κοινοβουλευτικούς στα σπίτια τους και τους κάλεσε να επιστρέψουν για να ψηφίσου σήμερα στις 10:00 [τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας].

Ερωτηθείσα γιατί η διαδικασία δεν διεξήχθη χθες Πέμπτη όπως ήταν προγραμματισμένο, η Μέρι Γκέι Σκάνλον, Δημοκρατική βουλεύτρια και νομικός, μέλος της επιτροπής, δήλωσε ότι «στον αμερικανικό λαό αξίζει να δει την ψηφοφορία».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 01.01.2026

Κόλαση στο Κραν Μοντάνα: Πώς το λάθος της σαμπάνιας μετέτρεψε το ρεβεγιόν σε τραγωδία με δεκάδες νεκρούς

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το πώς η φωτιά εξαπλώθηκε σε 10 δευτερόλεπτα – Στους 47 οι νεκροί σύμφωνα με την Ιταλία, ανάμεσά τους πολλοί νέοι. Μια στιγμή απόλυτης χαράς και γιορτής στο κοσμικ

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 30.12.2025

ΗΠΑ: O Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης F-35 στην Τουρκία

Νέες αντιδράσεις στο γεωπολιτικό σκηνικό προκαλούν δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης μαχητικών F-35 στην Τουρκία, παρά τις έντονες επιφυλάξεις που εκφράζει το Ι

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 28.12.2025

Τραμπ μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι: «Στόχος να τελειώσει ο πόλεμος – Χωρίς χρονοδιάγραμμα η συμφωνία»

Σε κρίσιμη καμπή για τις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Φλ