Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 23:43 Πολιτική

Με "βαριά" ατζέντα και στην κορυφή τα ελληνοτουρκικά πάει ο Μητσοτάκης στον Τραμπ – Τι συζήτησε με Πάιατ


Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μαξίμου, ενόψει του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020.

Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, ενώ στις 6 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή της ομογένειας για τον αγιασμό των υδάτων στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Αμερικανό πρέσβη συζητήθηκε επίσης το περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε η Ελλάδα στον γενικό γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις και ενέργειες απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη έχει χαρακτηριστεί «προκλητική ενέργεια» από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σαφές μήνυμα για την αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον ως πυλώνα σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και περίπλοκη περιοχή, καθώς και για τη δέσμευσή των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αποτελεί για τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιτ η επικείμενη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη-Ντόναλντ Τραμπ. «Εξαιρετική συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας προκειμένου να συζητήσουμε το ταξίδι του στις 7 Ιανουαρίου για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ένα σαφές μήνυμα για την αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον ως πυλώνα σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και περίπλοκη περιοχή και τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας» έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης.

madata.gr
Post
Πολιτική Κυριακή 30.11.2025

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στις εκδηλώσεις εορτασμού της 81ης επετείου της Επανάστασης της 5ης Οκτωβρίου 1944 και της Απελευθέρωσης της Καρπάθου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέστη σήμερα, Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην εκδήλωση εορτασμού της 81ης επετείου της Επανάστασης της 5η

Post
Πολιτική Κυριακή 30.11.2025

Β. Κικίλιας: «Νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τα λιμάνια της χώρας»

«Πιστεύω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν αμερικανικές επενδύσεις σε ελληνικές λιμενικές υποδομές. Η ελληνική κυβέρνηση θα κινηθεί με διαφάνεια αλλά και αποφασιστικότητα με βάση το ευ

Post
Πολιτική Κυριακή 30.11.2025

Σφοδρά επεισόδια στα μπλόκα των αγροτών: Χημικά, τραυματίες και τρεις συλλήψεις

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα μπλόκα των αγροτών, με συγκρούσεις σώμα με σώμα, εκτεταμένη χρήση χημικών και τραυματισμούς, τόσο στη Λάρισα όσο και στην Καρδίτσα. Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες κατήγγει