Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019 14:08 Πολιτική

Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Θα θέσω το ανυπόστατο μνημόνιο στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών


Τη βεβαιότητά του πως το Συμβούλιο Υπουργών θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, κατά τη συζήτηση για το θέμα του "ανυπόστατου μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη", εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου. 

Συγκεκριμένα ο Υπουργός δήλωσε: "Σε λίγο θα συμμετάσχω στο Συμβούλιο Υπουργώνόπου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το θέμα του ανυπόστατου μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη.Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περίπτωση το Συμβούλιο Υπουργών θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων."

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας ανέφερε επιπλέον: «Είχαμε σήμερα τη χαρά να διοργανώσουμε, με ιδιαίτερη επιτυχία τολμώ να πω, ένα πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με προσκεκλημένους τους δύο συναδέλφους από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία". 

Όπως επεσήμανε "συγκεντρώθηκαν σήμερα άνω των είκοσι Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών. Χρήσιμη πρώτη ευκαιρία, μετά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου, να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα", τόνισε.

Σημείωσε ακόμη ότι "υπεβλήθη αίτημα για βελτίωση της μεθοδολογίας διεύρυνσης και την ανάγκη να διατηρηθεί στο προσκήνιο η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, αλλά και των υπολοίπων χωρών της περιοχής, πάντοτε βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο".

"Πιστεύω ότι, σε κάποιο βαθμό, κάτι πετύχαμε σήμερα. Μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση κι ένα βήμα μπροστά. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να υπάρξει μια θετική εξέλιξη, ενδεχομένως τον προσεχή Μάρτιο, προς την επιθυμητή κατεύθυνση", τόνισε.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι "η Ελλάδα είναι η παλαιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή. Είναι παράγοντας σταθερότητας και προώθησης της συνεργασίας και θα συνεχίσει να λαμβάνει σαφείς πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση".

Real.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 05.05.2026

Χρίστος Δήμας: «Επενδύουμε σε σύγχρονες αεροπορικές υποδομές και διεθνή συνδεσιμότητα»

Στη σημασία της ανάπτυξης της πολιτικής αεροπορίας ως βασικού πυλώνα οικονομικής μεγέθυνσης, τουρισμού και διεθνούς συνδεσιμότητας αναφέρθηκε ο Υπουργός κατά τον χαιρετισμό του στο Περιφερειακό Εργαστ

Post
Πολιτική Τρίτη 05.05.2026

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll (5.5.2026) για το Action24

Πρόθεση ψήφου: Νέα Δημοκρατία 25,5% ΠΑΣΟΚ 11,7% Ελληνική Λύση 7,7% Πλεύση Ελευθερίας 6,7% ΚΚΕ 6,3% ΣΥΡΙΖΑ 3,5% Φωνή Λογικής 3,5% ΜέΡΑ25 2,3% Νίκη 1,4% Δημοκράτες 0,9% Νέα Αριστερά 0,8% Ά

Post
Πολιτική Δευτέρα 04.05.2026

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: 10 δράσεις για προσβάσιμες μεταφορές – Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία

Στο πλαίσιο της διυπουργικής συνέντευξης Τύπου για τις δράσεις ενίσχυσης των ατόμων με αναπηρία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης παρουσίασε το σύνολο των παρεμβάσε