Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2019 11:25 Ειδήσεις

Σφαγή στη Βαγδάτη: 24 νεκροί, εκ των οποίων 4 αστυνομικοι


Είκοσι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε σφαγή που προκάλεσαν στη Βαγδάτη το βράδυ της Παρασκευής ένοπλοι άνδρες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν το Σάββατο ιατρικές πηγές.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 19 διαδηλωτές που σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση των ενόπλων σε πολυώροφο χώρο στάθμευσης που είχαν καταλάβει διαδηλωτές.

Οι τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τους δράστες της επίθεσης που πυροβολούσαν από τους ορόφους μέσα στο σκοτάδι, σύμφωνα με μάρτυρες.

Το χθεσινό ξέσπασμα της βίας ότι το χειρότερο των τελευταίων εβδομάδων. Καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά την αναγγελία του πρωθυπουργού Άντελ Άμπντουλ Μάχντι ότι θα παραιτηθεί, έπειτα από δύο μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και αιματηρής καταστολής, με τουλάχιστον 440 νεκρούς και άλλους 22.000 τραυματίες.

Πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν χθες ότι δεν ήταν να αναγνωρίσουν ποιοι επιτέθηκαν στους διαδηλωτές.

Αλί αλ Σιστάνι: Νέα κυβέρνηση χωρίς ξένες «επεμβάσεις»

Ο μεγάλος αγιατολάχ του Ιράκ Αλί αλ Σιστάνι προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να επιλεγεί χωρίς ξένη ανάμιξη, κάνοντας έναν υπαινιγμό για την επιρροή του Ιράν, την ημέρα που ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 19 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικούς, κοντά σε χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση στη Βαγδάτη.

www.real.gr

 
Post
Ειδήσεις Παρασκευή 10.07.2026

Να πληρώνονται οι αγρότες, όχι οι εκτάσεις: 56 τροπολογίες Αρναούτογλου για μια δίκαιη νέα ΚΑΠ

Σειρά 56 τροπολογιών για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2028–2034 κατέθεσε στην Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλο

Post
Ειδήσεις Τρίτη 07.07.2026

Γ. Αυτιάς: Επείγουσα χρηματοδότηση σε ρεύμα-στεγαστικό-μικρομεσαίους και περιφέρειες

Χρηματοδότηση υποδομών, για την ολοκλήρωση έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης, ώστε να μειωθεί το υψηλό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και ενίσχυση της προσιτής κατοικίας, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζα

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 02.07.2026

Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν: Αποζημιώστε αλιείς που έχουν πληγεί από λαγοκέφαλο

Την παροχή ευρωπαϊκών αποζημιώσεων στους Έλληνες αλιείς των οποίων οι περιουσίες, το εμπορεύσιμο αλίευμα και τα αλιευτικά τους εργαλεία έχουν πληγεί από την παρουσία του λαγοκέφαλου, ζητά με κατεπείγο