Image
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 12:31 Πολιτική

Βουλή: “πέρασε” το νομοσχέδιο για την προστασία της α' κατοικίας

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Υγείας και Εσωτερικών.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων η προστασία της πρώτης κατοικίας, που δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούν περισσότεροι οφειλέτες μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, οπότε ισχύει η προθεσμία και αφορά τόσο σε νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν όσο και σε αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται η αύξηση του συνολικού ποσού επιδόματος θέρμανσης από 68 εκατ. σε 78 εκατ. ευρώ, η απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής και κατάργηση του μεταβατικού μέτρου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι κοινόχρηστοι χώροι πρωοφέλειας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας του Ελληνικού περιέρχονται στον ειδικό φορέα Διαχείρισης Κοινόχρηστων χώρων, προβλέπεται ακόμα η μείωση των τιμών των φαρμάκων έως και 7% και πάγωμα των αυξήσεων, με την κατάργηση του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης για αυξήσεις 10% στα φάρμακα και διατάξεις για το ΚΕΘΕΑ.

Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια, η κυβέρνηση δια των αρμόδιων υπουργών, έκανε λόγο για μέτρα ενίσχυσης των πολιτών και κυρίως των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και για αναγκαίες, σημαντικές ρυθμίσεις, που λύνουν προβλήματα.

Από την πλευρά της η Αντιπολίτευση καταλόγισε στην κυβέρνηση αυταρχικές λογικές και μίλησε για ημίμετρα, ατελείς και αναποτελεσματικές ρυθμίσεις. Στο νομοσχέδιο, ψηφίστηκαν επίσης έξι τροπολογίες.

 

 


ant1news
Post
Πολιτική Τετάρτη 10.12.2025

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στα εγκαίνια και την παράδοση των νέων Στρατιωτικών Οικημάτων στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη», στο Χαϊδάρι

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025, στα εγκαίνια και στην παράδοση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, των νέων Στρατιωτικών Οικ

Post
Πολιτική Τετάρτη 10.12.2025

Β. Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη

Στη σημασία της προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα, ιδιαίτερα στον τομέα της ναυτιλίας και των λιμενικών υποδομών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας,

Post
Πολιτική Τετάρτη 10.12.2025

Π. Μαρινάκης: «Μόλις οριστεί αντιπροσωπεία από τους αγρότες, θα γίνει συνάντηση» (vid)

Έκκληση στους αγρότες να ορίσουν αντιπροσωπεία και να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση απηύθυνε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το πρωί τ