Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 22:41 Τση Βουλής

Πέτσας για το φορολογικό: Η κυβέρνηση ό,τι είπε το έκανε


"Οι 7 στους 10 φορολογούμενους δηλώνουν εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ. Από αυτούς, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που πληρώνουν φόρο θα δουν μειώσεις από 117 έως 177 ευρώ. Οι δε ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν πολύ μεγαλύτερες μειώσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο «'Εθνος της Κυριακής».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, ό,τι είπε το έκανε και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι είχε δεσμευθεί, ενώ τόνισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας και κοινωνικής στήριξης ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι επανεκκίνηση των σχέσεων μπορεί να υπάρξει, εφόσον η γειτονική χώρα ανταποκριθεί σε δύο προϋποθέσεις: «Πρώτον, να σεβαστεί την Κοινή Δήλωση που συμφώνησε με την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Και δεύτερον, να εγκαταλείψει τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και τις παρεμβάσεις προς την τουρκοκυπριακή πλευρά που υπονομεύουν την επανέναρξη των ενδοκυπριακών συνομιλιών».

Σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «θα αλλάξουμε, όπως δεσμευθήκαμε τον εκλογικό νόμο. Εάν δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, τότε στο τέλος της τετραετίας θα πάμε σε διπλή εκλογική αναμέτρηση".

Αναφερόμενος στη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής, δηλώνει ότι «πάει πολύ να μιλούν για ρεβανσισμό εκείνοι που “κρέμασαν στα μανταλάκια” δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους, χωρίς στοιχεία, αποδίδοντάς τους ψευδώς “το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους”».

«Η σκευωρία τους αποκαλύπτεται και προσπαθούν να καθυστερήσουν το έργο της επιτροπής. Στο παιχνίδι της πόλωσης που στήνουν, εμείς δεν “τσιμπάμε”» συμπλήρωσε.

madata.gr
Post
Τση Βουλής Τετάρτη 11.12.2019

Ψηφίζεται το ν/σ για την ψήφο των αποδήμων - Μητσοτάκης: Δημοκρατική και εθνική νίκη

Με αναφορές στο πρώτο σύνταγμα της μεταπολίτευσης το 1975 και στη ψήφιση του άρθρου για τη ψήφο των ομογενών ξεκίνησε την τοποθέτηση του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι μετά από 44 χρόν

Post
Τση Βουλής Τετάρτη 11.12.2019

Συνάντηση Τσίπρα - Πάιατ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ είχε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.  Σημεία της συζήτησης ήταν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ...

Post
Τση Βουλής Τετάρτη 11.12.2019

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ: Διευρυμένη ατζέντα με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις

Σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για την συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τράμπ στον Λευκό Οίκο. Ήδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις ...