Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 22:41 Πολιτική

Πέτσας για το φορολογικό: Η κυβέρνηση ό,τι είπε το έκανε


"Οι 7 στους 10 φορολογούμενους δηλώνουν εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ. Από αυτούς, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που πληρώνουν φόρο θα δουν μειώσεις από 117 έως 177 ευρώ. Οι δε ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν πολύ μεγαλύτερες μειώσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο «'Εθνος της Κυριακής».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, ό,τι είπε το έκανε και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι είχε δεσμευθεί, ενώ τόνισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας και κοινωνικής στήριξης ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι επανεκκίνηση των σχέσεων μπορεί να υπάρξει, εφόσον η γειτονική χώρα ανταποκριθεί σε δύο προϋποθέσεις: «Πρώτον, να σεβαστεί την Κοινή Δήλωση που συμφώνησε με την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Και δεύτερον, να εγκαταλείψει τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και τις παρεμβάσεις προς την τουρκοκυπριακή πλευρά που υπονομεύουν την επανέναρξη των ενδοκυπριακών συνομιλιών».

Σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «θα αλλάξουμε, όπως δεσμευθήκαμε τον εκλογικό νόμο. Εάν δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, τότε στο τέλος της τετραετίας θα πάμε σε διπλή εκλογική αναμέτρηση".

Αναφερόμενος στη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής, δηλώνει ότι «πάει πολύ να μιλούν για ρεβανσισμό εκείνοι που “κρέμασαν στα μανταλάκια” δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους, χωρίς στοιχεία, αποδίδοντάς τους ψευδώς “το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους”».

«Η σκευωρία τους αποκαλύπτεται και προσπαθούν να καθυστερήσουν το έργο της επιτροπής. Στο παιχνίδι της πόλωσης που στήνουν, εμείς δεν “τσιμπάμε”» συμπλήρωσε.

madata.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 14.08.2026

Σάκης Αρναούτογλου: Το GSI δεν είναι μόνο ένα καλώδιο, είναι τεστ ευρωπαϊκής συνοχής.

Η επίσημη παρέμβαση μελών του αμερικανικού Κογκρέσου για το Great Sea Interconnector αναδεικνύει ξανά τη στρατηγική σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Για μένα όμως αυτή η

Post
Πολιτική Παρασκευή 14.08.2026

Την ενίσχυση και αναβάθμιση της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) αναδεικνύει ο Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς την Υπουργό Υπουργείο Πα

Post
Πολιτική Τρίτη 11.08.2026

Επίθεση Βατσινά στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Κύριε Υπουργέ, αφήστε τα posts και ελάτε στην Κρήτη: Στο Βενιζέλειο πέφτουν οι σοβάδες!»

Η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καλεί για ακόμη μία φορά τον Υπουργό Υγείας να επισκεφθεί την Κρήτη, για να δει με τα μάτια του την πραγματικότητα του ΕΣΥ στο νησί αλλά και να απαντήσει