Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 22:41 Πολιτική

Πέτσας για το φορολογικό: Η κυβέρνηση ό,τι είπε το έκανε


"Οι 7 στους 10 φορολογούμενους δηλώνουν εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ. Από αυτούς, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που πληρώνουν φόρο θα δουν μειώσεις από 117 έως 177 ευρώ. Οι δε ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν πολύ μεγαλύτερες μειώσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο «'Εθνος της Κυριακής».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, ό,τι είπε το έκανε και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι είχε δεσμευθεί, ενώ τόνισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας και κοινωνικής στήριξης ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι επανεκκίνηση των σχέσεων μπορεί να υπάρξει, εφόσον η γειτονική χώρα ανταποκριθεί σε δύο προϋποθέσεις: «Πρώτον, να σεβαστεί την Κοινή Δήλωση που συμφώνησε με την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Και δεύτερον, να εγκαταλείψει τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και τις παρεμβάσεις προς την τουρκοκυπριακή πλευρά που υπονομεύουν την επανέναρξη των ενδοκυπριακών συνομιλιών».

Σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «θα αλλάξουμε, όπως δεσμευθήκαμε τον εκλογικό νόμο. Εάν δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, τότε στο τέλος της τετραετίας θα πάμε σε διπλή εκλογική αναμέτρηση".

Αναφερόμενος στη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής, δηλώνει ότι «πάει πολύ να μιλούν για ρεβανσισμό εκείνοι που “κρέμασαν στα μανταλάκια” δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους, χωρίς στοιχεία, αποδίδοντάς τους ψευδώς “το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους”».

«Η σκευωρία τους αποκαλύπτεται και προσπαθούν να καθυστερήσουν το έργο της επιτροπής. Στο παιχνίδι της πόλωσης που στήνουν, εμείς δεν “τσιμπάμε”» συμπλήρωσε.

madata.gr
Post
Πολιτική Πέμπτη 08.01.2026

Παρέμβαση Αυγενάκη για τον ΝΟΑΚ «Ο Νότος της Κρήτης δεν είναι δεύτερης ταχύτητας»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρίστο Δήμα, κατέθεσε ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, με θέμα τον Νότιο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΝΟΑΚ), ένα έργο κομ

Post
Πολιτική Πέμπτη 08.01.2026

Λευτέρης Αυγενάκης: «Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή για το Ηράκλειο και την Κρήτη»

Με ευχές για μια νέα, δυναμική χρονιά, γεμάτη δουλειά, δημιουργία και προοπτική για την Κρήτη και το Ηράκλειο, ξεκίνησε το 2026 ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κόβοντας τ

Post
Πολιτική Τετάρτη 07.01.2026

Τα έξι νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Στην εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων για τους αγρότες προχώρησαν σήμερα τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, οι έξι νέες πρωτοβουλί