Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019 10:59 Πολιτική

Σήμερα η ΚΟ της ΝΔ σε ξενοδοχείο στο Καβούρι – Τι θα συζητηθεί


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει σήμερα την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σε μία διαφορετική συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση της ΚΟ θα είναι «άτυπη» και θα γίνει σε χαλαρό κλίμα, όχι στη Βουλή αλλά σε ξενοδοχείο στο Καβούρι. Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η σύσφιξη των σχέσεων της κυβέρνησης με τους βουλευτές, προκειμένου να μην αισθάνονται οι τελευταίοι μακριά από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ενώ το προσφυγικό και η προανακριτική για τη Novartis θα είναι ψηλά στην ατζέντα.

Στο επίκεντρο το προσφυγικό

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το προσφυγικό, ιδιαίτερα μετά τις αντιδράσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας από την τοπική κοινωνία, εξαιτίας της μετεγκατάστασης προσφύγων από τα νησιά, στο πλαίσιο σχεδίου αποσυμφόρησης των εκεί hotspot, ενώ υπήρξε «άδειασμα» όσων ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τα μπάρμπεκιου έξω από προσφυγικές δομές, αφού τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκαν ενάντια σε τέτοιες φωνές, ενώ το ίδιο έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι γραφικότητες κάποτε πρέπει να τελειώνουν».

Ακόμη, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να συζητηθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις, έτσι ώστε οι βουλευτές να μπορούν να εξηγήσουν με λεπτομέρειες στις τοπικές κοινωνίες τις αλλαγές, αλλά και το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

etypos

Post
Πολιτική Κυριακή 24.05.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε παραλάβει 28 ανακαινισμένα ΤΕΠ και 55 Κέντρα Υγείας μέχρι σήμερα

Αναλυτικά ολόκληρη η καθιερωμένη ανάρτηση του πρωθυπουργού: Καλημέρα! Μία Κυριακή χωρίς ανασκόπηση ήταν αρκετή για να μαζευτούν πολλές εξελίξεις και αρκετά σημαντικά θέματα. Οπότε σήμερα θα προσπαθ

Post
Πολιτική Σάββατο 23.05.2026

Νίκος Ταχιάος – Αυτοψία στην κατασκήνωση ΧΑΝΘ του Πηλίου

Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της ΧΑΝΘ στον Άη Γιάννη Πηλίου βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα αποκατάστασης από τις ζημιές που

Post
Πολιτική Παρασκευή 22.05.2026

Συνάντηση Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα με τον Ευρωπαίο Συντονιστή του Διαδρόμου Western Balkans – Eastern Mediterranean (WBEM) European Transport Corridor Marian – Jean Marinescu

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστος Δήμας είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Ευρωπαίο Συντονιστή του Διαδρόμου Δυτικών Βαλκανίων-Ανατολικής Μεσογείου (WBEM), κ. Marian-Jean Marinescu, στο