Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019 16:20 Πολιτική

Στη Βουλή η κατάθεση Πικραμμένου για Novartis - Φέρεται να κατονόμασε πολιτικό πρόσωπο


Στη Βουλή διαβιβάστηκε η κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ενώπιον του οποίου εξετάστηκε για τους χειρισμούς των δικαστικών αρχών - και όχι μόνον- στην υπόθεση της Novartis, που οδήγησαν στην ενοχοποίηση δέκα πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πικραμμένος.

Η κατάθεση Πικραμμένου διαβιβάστηκε στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατονόμασε πολιτικό πρόσωπο, ως εμπλεκόμενο με τους δικαστικούς χειρισμούς για την ενοχοποίηση των πολιτικών. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Πικραμμένος έκανε αναφορά σε πολιτικό για τον οποίο διενεργείται έρευνα από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η κατάθεση Πικραμμένου εκτιμάται ως σημαντική, καθώς ήταν ένας από τους δέκα πολιτικούς που ενοχοποιήθηκε χωρίς στοιχεία από τους προστατευόμενους μάρτυρες και ο πρώτος για τον οποίο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψε απολύτως τίποτα. Αλλωστε ο κ. Πικραμμένος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής όταν είχε φθάσει εκεί η σχετική δικογραφία, είχε χαρακτηρίσει συγκλονισμένος ως "μυθιστορηματικές τις κατηγορίες" σε βάρος του.

 

Πηγή: skai.gr

 
Post
Πολιτική Δευτέρα 22.06.2026

Β. Κικίλιας: «Έχουμε έναν πραγματικό αντίπαλο: τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας»

«Έχουμε έναν πραγματικό αντίπαλο: τα υπαρκτά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Η αισιοδοξία μου δεν στηρίζεται στις δημοσκοπήσεις. Στηρίζεται στο έργο. Ο πολίτης ενδιαφέρεται για μετρήσιμα απο

Post
Πολιτική Δευτέρα 22.06.2026

Αυγενάκης: «Ώρα για ένα σύγχρονο και δίκαιο πλαίσιο στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών»

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου πλαισίου στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβασηο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας και πρ.

Post
Πολιτική Σάββατο 20.06.2026

Χρίστος Δήμας: Κοινή βούληση Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας για τον διάδρομο Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η 3η συνάντηση για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Άξονα Μεταφορών Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας και