Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019 20:06 Πολιτική

Ο πρόεδρος της Κίνας στην Ελλάδα στις 10 Νοεμβρίου


Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2019, ύστερα από πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκε στη Σαγκάη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής πολυάριθμης επιχειρηματικής αποστολής που ταξίδεψε στο οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Κίνας επ΄ ευκαιρία της μεγάλης διεθνούς έκθεσης CIIE (China International Import Expo) 2019.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Σι Τζινπίνγκ με τους δύο ηγέτες να επαναβεβαιώνουν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες, ενώ αναφέρθηκαν στους τομείς στους οποίους αυτή η συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί και να διευρυνθεί.

madata.gr
Post
Πολιτική Σάββατο 24.01.2026

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα περί δήθεν «πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού στην Πλατεία Κλαυθμώνος»

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαψεύδουν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί δήθεν «πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού στην Πλατεία Κλαυθμώνος». Όπως υπογραμμίζουν, τέτοιες α

Post
Πολιτική Σάββατο 24.01.2026

Κατώτατος μισθός 2026: Ξεκινά η διαβούλευση, νέα αύξηση από τον Απρίλιο – Ο στόχος για τα 950 ευρώ

Σε φάση διαβούλευσης εισέρχεται η διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού για το 2026, μετά την πρόσκληση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης Κεραμέως, προς τους κοινωνικούς εταίρ

Post
Πολιτική Παρασκευή 23.01.2026

Συνέντευξη Τύπου Κ. Μητσοτάκη μετά το πέρας των εργασιών της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες (vid)

Ναντίν Χαρδαλιά (ΣΚΑΪ): Καλημέρα, κ. Πρόεδρε. Η ένταση γύρω από τη Γροιλανδία ανέδειξε ρωγμές στη σχέση Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και συνοχή στο μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον σεβ