Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019 22:21 Αθλητικά

Μπάγερν-Ολυμπιακός: Ήττα 2-0 για τους Πειραιώτες στο Μόναχο


Ο Ολυμπιακός πάλεψε πάρα πολύ κόντρα στην Μπάγερν, στο Μόναχο, αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα των Βαυαρών, οι οποίοι επικράτησαν με 2-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

O «καυτός» Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ για τη γερμανική ομάδα στο 69ο λεπτό, ενώ ο Πέρισιτς στο 89' έκανε και το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, το οποίο προτιμά στα τελευταία παιχνίδια των Πειραιωτών. Ο Σα επιλέχθηκε κάτω από τα δοκάρια, οι Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκας συνέθεσαν την τετράδα της άμυνας (από δεξιά προς τα αριστερά), οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη επιλέχθηκαν για το κέντρο του γηπέδου, οι Ραντζέλοβιτς και Ποντένσε στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Γκερέρο.

Όσον αφορά τον Χανς-Ντίτερ Φλικ, επέλεξε τον Νόιερ στο τέρμα, τους Παβάρ, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα και Ντέιβις στην άμυνα, τους Κίμιχ και Γκορέτσκα στο κέντρο του γηπέδου, ενώ την τριάδα από τον σέντερ φορ Λεβαντόφσκι συνέθεσαν οι Κομάν, Μίλερ και Γκνάμπρι.

Κράτησε μέχρι την ανάπαυλα το μηδέν

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι, καθώς δεν πανικοβλήθηκε από τον ρυθμό που θέλησε να επιβάλει η Μπάγερν Μονάχου, με τις ευκαιρίες στα πρώτα 30 λεπτά να είναι ελάχιστες. Μάλιστα, οι Πειραιώτες απείλησαν πρώτοι την εστία του Νόιερ, όταν στο 16' ο Γκερέρο γύρισε στον Ραντζέλοβιτς εντός περιοχής των Βαυαρών, εκείνος σούταρε, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Στο 21' η γερμανική ομάδα είχε μια μεγάλη στιγμή, όταν το γύρισμα του Κομάν η μπάλα βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι του Σα, για να απομακρυνθεί μακριά από το τέρμα του. Ωστόσο, μετά το μισάωρο οι Βαυαροί ανέβασαν την πίεσή τους, με δύο μεγάλες στιγμές να καταγράφονται στο ενεργητικό τους, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» γλίτωσαν την παραβίαση της εστίας τους χάρη στον Πορτογάλο πορτιέρε τους.

Αρχικά, στο 34ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Κομάν, που απέφυγε τρεις αντιπάλους του, ο Σα έβγαλε με ωραίο τρόπο σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, σε σουτ του Μίλερ με δεύτερη προσπάθεια, ο Πορτογάλος είπε ξανά «όχι» και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Στο 45' η ελληνική ομάδα στάθηκε και τυχερή, καθώς σε κεφαλιά του Παβάρ η μπάλα κάπου φάνηκε να κοντράρει και να πηγαίνει στο δοκάρι της εστίας του Σα. Έτσι, ολοκληρώθηκε και πρώτο της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει «όρθιος» στην ανάπαυλα.

Μπήκε με ορμή στην επανάληψη η Μπάγερν

Με το 0-0 του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ήξεραν ότι θα έπρεπε να ανεβάσουν… στροφές, ώστε να βρουν το γκολ που επιθυμούσαν, για να πάρουν τη νίκη και να «κλειδώσουν» την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο 50' είχαν μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Σα να πραγματοποιεί ακόμη μια σπουδαία επέμβαση, έπειτα από κεφαλιά που έπιασε από κοντινή απόσταση ο Γκορέτσκα. Στο 53' Μεριά και Σα σταμάτησαν τον Λεβαντόφσκι, ενώ είχε βγει απέναντι από τον Πορτογάλο πορτιέρε, αλλά το γήπεδο φαινόταν να είχε… γείρει.

Στο 61΄ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Μασούρα να παίρνει τη θέση του Ραντζέλοβιτς, ενώ στο 64’ ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Καμαρά να σουτάρει ψηλά άουτ, έπειτα από πάσα του Γκερέρο.

Ο «καυτός» Λεβαντόφσκι έδωσε τη λύση

Στο 69’ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που βρίσκει σταθερά δίχτυα σε όλα τα επίσημα παιχνίδια της Μπάγερν Μονάχου από την αρχή της σεζόν, έκανε για ακόμη μια φορά αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη αυτό το διάστημα στην Ευρώπη. Ο Κομάν έκανε ακόμη μια εξαιρετική ενέργεια, γύρισε στον Πολωνό, ο οποίος με προβολή παραβίασε την εστία του Σα.

Στη συνέχεια ήρθε και δεύτερο τέρμα για τους Γερμανούς, με τον Πέρισιτς να βρίσκει και εκείνος δίχτυα, έχοντας μπει ως αλλαγή στο ματς.

 

newsbeast.gr
Post
Αθλητικά Κυριακή 15.03.2026

Φιέστα ανόδου στην Καλαμάτα: Στις εξέδρες ο Αντώνης Σαμαράς για τη «Μαύρη Θύελλα»

Με έντονο πολιτικό χρώμα και κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε η ιστορική ημέρα για την Καλαμάτα F.C., με την παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων στην απονομή του τροπαίου. Η Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 θα μεί

Post
Αθλητικά Κυριακή 15.03.2026

Ιστορική επιστροφή για την Καλαμάτα: Στη Stoiximan Super League μετά από 26 χρόνια!

Η «Μαύρη Θύελλα» είναι ξανά εδώ. Μέσα σε κλίμα έκστασης, παίκτες και οπαδοί γιόρτασαν την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, σηκώνοντας το τρόπαιο του πρωταθλητή. Μετά απ

Post
Αθλητικά Τετάρτη 11.03.2026

Ο Ματσούκας στο ΟΦΗ -Ολυμπιακός το Σάββατο- Οι διαιτητές της 25ης αγωνιστικής στη Super League

Η κεντρική επιτροπή διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ ανακοίνωσε σήμερα τις επιλογές των διαιτητών για τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής στη Super League. Ολοι τους είναι Ελληνες, καθώς δεν υπάρχει ντέρμπι στο