Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 10:21 Βλέπω/Ακούω

Η κίνηση που πρέπει να κάνουμε πριν βάλουμε το πόδι στο γκάζι



Πολλοί παραπονιούνται πως ταλαιπωρούνται από την οδήγηση, με το σώμα τους να καταπονείται από την καθημερινή οδύσσεια μέσα στο αμάξι.

Και πιθανότατα έχει να κάνει με τη στάση του σώματος στο κάθισμα, όπως μας λέει η αμερικανική εκστρατεία ενημέρωσης Car Care Council, η λάθος θέση που καθόμαστε και επιβαρύνει μέση και σπονδυλική στήλη.

Κι εδώ μπαίνει το σωτήριο προσκέφαλο. Πριν βάλουμε λοιπόν μπροστά, καθόμαστε βαθιά και μέσα στο κάθισμα, με την πλάτη σε όρθια θέση, και τεντώνουμε ώμους και κεφάλι όσο πιο ψηλά μπορούμε, πιέζοντας το κεφάλι στο μαξιλαράκι.

Το κρατάμε εκεί για 5 δευτερόλεπτα, μετά χαλαρώνουμε και επαναλαμβάνουμε 5 φορές. Από τις έρευνές του, το Car Care Council βρήκε πως αυτό βελτιώνει τη στάση του σώματος και ενεργοποιεί καλύτερα τους μυς της πλάτης, ώστε να κρατούν όρθια τη σπονδυλική στήλη. Αποφορτίζοντας δηλαδή την πίεση στον αυχένα.

newsbeast.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 28.03.2026

Αλλάζει αύριο η ώρα -Πάμε μία ώρα μπροστά

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026, που είναι και η τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα. Στις 03:00 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείχνουν

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 28.03.2026

H «Deborah» φέρνει καταιγίδες και χιόνια- Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Deborah, η οποία επηρεάζει ήδη τη χώρα από το βράδυ της Παρασκευής, φέρνοντας ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα αναμένεται να εντα

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 28.03.2026

Είκοσι Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο σε όλη τη χώρα

Διευρύνεται από τον Σεπτέμβριο του 2026 το δίκτυο των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων (ΔΗΜΩΣ), το οποίο θα αριθμεί συνολικά 20 σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα (10 γυμνάσια και 10 λύκεια). Τα πρώτα 12 σχολ