Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 12:51 Ειδήσεις

Σοφία Κοκοσαλάκη: Η αιτία θανάτου της σχεδιάστριας - Πού θα γίνει η κηδεία της


Στο πένθος βύθισε τον τόπο καταγωγής της, την Κρήτη, την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο η είδηση του θανάτου της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας μόδας, Σοφίας Κοκοσαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 47χρονη έδωσε άνιση μάχη με τον καρκίνο του στομάχου.

Ο καρκίνος του στομάχου είναι μια αθόρυβη αλλά πολύ ύπουλη μορφή καρκίνου.

Στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες είναι ο 9ος σε συχνότητα εμφάνισης καρκίνος στους άνδρες και ο 14ος στις γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι η καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη, είχε καταγωγή από τα Ρούστικα Ρεθύμνου και τον Κρουσώνα Ηρακλείου.

Όπως η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο neakriti.gr: «Είμαι πολύ τυχερή που γεννήθηκα όχι μόνο Ελληνίδα, αλλά και Κρητικιά με καταγωγή από την Κρήτη και από τους δύο γονείς μου! Έτσι πιστεύω χτύπησα "τζακποτ" στο να μάθω να σκέφτομαι και να δουλεύω δημιουργικά».

Ενώ, στην ίδια συνέντευξη, είχε αναφερθεί και στα καλοκαίρια της στην Κρήτη: «Η παιδική μου ηλικία, τα καλοκαίρια στα Ρούστικα και στα Χανιά, να κάθομαι γύρω από τη γιαγιά μου (της μητέρας μου τη μαμά) τα απογεύματα, στην ηλικία των 6 με 7 ετών παρακολουθώντας τις γυναίκες να πλέκουν και να κουβεντιάζουν. Λάτρεψα αυτή τη συντροφιά και την ιδέα του να κάνεις τα πάντα έξω στην αυλή ή δίπλα στο δρόμο, αναπολώντας αυτά που έφυγαν και σκεπτόμενη όσα έρχονται».

Το Μάιο του 2018, μάλιστα, τότε που τίποτα δεν προμήνυε το χαμό της, η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε βραβευτεί από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης εκδήλωσης Branding Heritage.

Η ίδια βραβεύτηκε για την προσφορά της στην ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς και, ιδιαίτερα, της κρητικής της καταγωγής και μινωικής της επιρροής, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας στην παγκόσμια σκηνή της μόδας.

Η κηδεία της, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τελεστεί στην Ελλάδα, και πιθανότατα στην Αθήνα.

newsbomb

 
Post
Ειδήσεις Δευτέρα 02.03.2026

Άλμα έως 13% στις τιμές πετρελαίου μετά τους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Αλματώδη άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, φθάνοντας έως και το 13% κατά την έναρξη των συναλλαγών, μετά την ένοπλη σύρραξη που ξέσπασε το Σάββατο με βομβαρδισμούς των Ην

Post
Ειδήσεις Τρίτη 24.02.2026

Ουκρανία: σύνοδος της ολομέλειας του ΕΚ για τα τέσσερα χρόνια από την επίθεση της Ρωσίας

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο έκτακτης συνόδου της ολομέλειας, τέσσερα χρόνια από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας. Η συνεδρίαση του

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 18.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: «Το νερό χάνεται. Η Ελληνική Κυβέρνηση καθυστερεί και οι αγρότες πληρώνουν»

Την ανάγκη άμεσων Ευρωπαϊκών και Εθνικών παρεμβάσεων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, με έμφαση στην επιδεινούμενη κατάσταση στην Ελλάδα, αναδεικνύει με δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς την Ευ