Image
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 15:28 Πολιτική

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: Eπιβολή δασμών σε σειρά αγροτικών προϊόντων της χώρας μας

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την επιβολή δασμών σε σειρά αγροτικών προϊόντων της χώρας μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τεράστιο πλήγμα στους Έλληνες παραγωγούς, σε εμβληματικά εξαγωγικά προϊόντα όπως το συµπύρηνο ροδάκινο και η φέτα, θα επιφέρει η επιβολή δασµών 25% από τις ΗΠΑ.
Είναι ασφαλώς πολύ θετικό το γεγονός ότι, λόγω των συντονισμένων ενεργειών της Ελληνικής κυβέρνησης, έμειναν εκτός της συγκεκριμένης λίστας το ελαιόλαδο, οι βρώσιμες ελιές και τα κρασιά που αποτελούν το 50% των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ.
Ωστόσο η Ελλάδα εμφανίζεται στον κατάλογο δασµών που θα επιβληθούν από τις 18 Οκτωβρίου 2019, σε τυριά και υποκατάστατα τυριών, γιαούρτι, βούτυρο και άλλα γαλακτοκοµικά προϊόντα, χυµούς, ροδάκινα και κονσέρβες ροδάκινου, πορτοκάλια, λεµόνια και χοιρινό.
Είναι εντελώς άδικο και δυσανάλογο να πληρώσει η αγροτική οικονομία έναν εμπορικό πόλεμο, απόρροια της πολυετούς διένεξης για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών, που δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Ύπαιθρο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πρόσφατη σχετική μου ερώτηση στην απάντηση της δηλώνει ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επικράτηση του διαλόγου, ιδίως μεταξύ σημαντικών εταίρων όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τονίζει ότι γνωρίζει πολύ καλά τις ευαισθησίες για τα προβλεπόμενα αρνητικά μέτρα και τον ενδεχόμενο αντίκτυπο τους στον ελληνικό αγροτικό τομέα.
Γι΄ αυτό είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.»

Πηγή: kritipress.gr
Post
Πολιτική Σάββατο 24.10.2026

Στο Άργος Ορεστικό ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης και ο Κύπριος Επίτροπος Μάριος Χαρτσιώτης για το ζήτημα των αγνοουμένων του 1974

Στο πλαίσιο εντατικοποίησης των προσπαθειών που καταβάλλονται κατά το τρέχον έτος για την διευκρίνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης

Post
Πολιτική Παρασκευή 23.10.2026

Εγκαινιάστηκε στις Αρχάνες το «κρητικό FBI»: «Τέλος στον δήθεν σασμό & τη βεντέτα, είναι κοινά εγκλήματα» (vid)

Στις Αρχάνες Ηρακλείου εγκαινιάστηκε η νέα Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης — το αποκαλούμενο «κρητικό FBI» —, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολί

Post
Πολιτική Παρασκευή 23.10.2026

O Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή για απαγόρευση σόσιαλ σε ανηλίκους: Η προστασία των παιδιών μας, πάνω από κομματικές αντιπαραθέσεις

Την υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά για την ασφάλεια των ανηλίκων στο νέο ψηφιακό περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί, ανέδειξε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με αφορμή την