Image
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 15:28 Πολιτική

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: Eπιβολή δασμών σε σειρά αγροτικών προϊόντων της χώρας μας

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την επιβολή δασμών σε σειρά αγροτικών προϊόντων της χώρας μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τεράστιο πλήγμα στους Έλληνες παραγωγούς, σε εμβληματικά εξαγωγικά προϊόντα όπως το συµπύρηνο ροδάκινο και η φέτα, θα επιφέρει η επιβολή δασµών 25% από τις ΗΠΑ.
Είναι ασφαλώς πολύ θετικό το γεγονός ότι, λόγω των συντονισμένων ενεργειών της Ελληνικής κυβέρνησης, έμειναν εκτός της συγκεκριμένης λίστας το ελαιόλαδο, οι βρώσιμες ελιές και τα κρασιά που αποτελούν το 50% των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ.
Ωστόσο η Ελλάδα εμφανίζεται στον κατάλογο δασµών που θα επιβληθούν από τις 18 Οκτωβρίου 2019, σε τυριά και υποκατάστατα τυριών, γιαούρτι, βούτυρο και άλλα γαλακτοκοµικά προϊόντα, χυµούς, ροδάκινα και κονσέρβες ροδάκινου, πορτοκάλια, λεµόνια και χοιρινό.
Είναι εντελώς άδικο και δυσανάλογο να πληρώσει η αγροτική οικονομία έναν εμπορικό πόλεμο, απόρροια της πολυετούς διένεξης για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών, που δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Ύπαιθρο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πρόσφατη σχετική μου ερώτηση στην απάντηση της δηλώνει ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επικράτηση του διαλόγου, ιδίως μεταξύ σημαντικών εταίρων όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τονίζει ότι γνωρίζει πολύ καλά τις ευαισθησίες για τα προβλεπόμενα αρνητικά μέτρα και τον ενδεχόμενο αντίκτυπο τους στον ελληνικό αγροτικό τομέα.
Γι΄ αυτό είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.»

Πηγή: kritipress.gr
Post
Πολιτική Σάββατο 16.05.2026

Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

Μήνυμα πολιτικής σταθερότητας και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη δεύτερη ημέρα του 16ου Συνεδρίου της Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζοντα

Post
Πολιτική Σάββατο 16.05.2026

Η δεύτερη ημέρα του 16ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με έμφαση στην «Ελλάδα του 2030»

Με τη συμμετοχή κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, διεθνών προσκεκλημένων και πολιτικών προσωπικοτήτων, συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι εργασίες του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέα Δημοκρατία, με κεντρ

Post
Πολιτική Παρασκευή 15.05.2026

Απολογισμός κυβερνητικού έργου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ (vid)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση σε 25 εμβληματικές προγραμματικές δεσμεύσεις για την περίοδο 2023–2027, στο πλαίσιο του 16ου