Image
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 15:28 Πολιτική

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: Eπιβολή δασμών σε σειρά αγροτικών προϊόντων της χώρας μας

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την επιβολή δασμών σε σειρά αγροτικών προϊόντων της χώρας μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τεράστιο πλήγμα στους Έλληνες παραγωγούς, σε εμβληματικά εξαγωγικά προϊόντα όπως το συµπύρηνο ροδάκινο και η φέτα, θα επιφέρει η επιβολή δασµών 25% από τις ΗΠΑ.
Είναι ασφαλώς πολύ θετικό το γεγονός ότι, λόγω των συντονισμένων ενεργειών της Ελληνικής κυβέρνησης, έμειναν εκτός της συγκεκριμένης λίστας το ελαιόλαδο, οι βρώσιμες ελιές και τα κρασιά που αποτελούν το 50% των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ.
Ωστόσο η Ελλάδα εμφανίζεται στον κατάλογο δασµών που θα επιβληθούν από τις 18 Οκτωβρίου 2019, σε τυριά και υποκατάστατα τυριών, γιαούρτι, βούτυρο και άλλα γαλακτοκοµικά προϊόντα, χυµούς, ροδάκινα και κονσέρβες ροδάκινου, πορτοκάλια, λεµόνια και χοιρινό.
Είναι εντελώς άδικο και δυσανάλογο να πληρώσει η αγροτική οικονομία έναν εμπορικό πόλεμο, απόρροια της πολυετούς διένεξης για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών, που δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Ύπαιθρο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πρόσφατη σχετική μου ερώτηση στην απάντηση της δηλώνει ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επικράτηση του διαλόγου, ιδίως μεταξύ σημαντικών εταίρων όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τονίζει ότι γνωρίζει πολύ καλά τις ευαισθησίες για τα προβλεπόμενα αρνητικά μέτρα και τον ενδεχόμενο αντίκτυπο τους στον ελληνικό αγροτικό τομέα.
Γι΄ αυτό είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.»

Πηγή: kritipress.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 24.07.2026

Πρόταση ΠΑΣΟΚ: 5 άξονες για μια σύγχρονη και αποκεντρωμένη δημόσια πολιτική διαχείρισης υδάτων

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εντεινόμενη λειψυδρία και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, η κυβέρνηση επιλέγει να συγκεντρώσει τη διαχείριση των υδάτων σε δύο ανώνυμες εταιρείες, τ

Post
Πολιτική Παρασκευή 24.07.2026

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο – Συνεχίζουμε το κυβερνητικό έργο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας της, υλοποιώντας το πρόγραμμα

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Πρόγραμμα επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλία και την Π.Ε. Φθιώτιδας

Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί έργα αποκατάστασης υποδομών στη Θεσσαλία και την Π.Ε. Φθιώτιδας, που υπέστησαν ζημιές από τις κακοκα