Image
Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 14:46 Βλέπω/Ακούω

Νέες ταυτότητες: Πώς θα είναι, πότε θα τις πάρουμε

Ο σχετικός διαγωνισμός θα έχει "σηκωθεί" από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πριν από το τέλος του έτους και στόχος είναι μέσα στο 2021, να έχουμε ταυτότητες», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον Σκάι, θα μοιάζουν περισσότερο με το δίπλωμα οδήγησης και θα έχουν πάνω τους και την κατάλληλη ψηφιακή υποδομή, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις συναλλαγές με το κράτος».

Για παράδειγμα, έφερε μια υπεύθυνη δήλωση, η οποία σήμερα γίνεται στα ΚΕΠ.

«Αυτό θα συνεχιστεί, αλλά θα μπορεί πλέον ένας άνθρωπος να το κάνει αυτόματα χωρίς να πάει στα ΚΕΠ. Όλο το ζουμί είναι να είναι η ψηφιακή υπογραφή στην ταυτότητα να είναι ισοδύναμη με τη φυσική υπογραφή», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Τα βασικά σημεία για τις νέες ταυτότητες

1.    Ο σχετικός διαγωνισμός θα έχει γίνει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν από το τέλος του 2019.

2.    Το μοντέλο που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο, ακολουθήθηκε στην Εσθονία, όπου οι ταυτότητες μοιάζουν πιο πολύ με το σημερινό δίπλωμα οδήγησης, είναι έγχρωμες και έχουν επάνω τους και την κατάλληλη ψηφιακή υποδομή.

3.    Ένα βασικό χαρακτηριστικό των νέων ταυτοτήτων θα είναι η ψηφιακή υπογραφή, η οποία θα είναι ισοδύναμη με τη φυσική υπογραφή, που έχει κάποιος όταν τον ταυτοποιεί ένας υπάλληλος του κράτους.

 

 

Star.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 13.12.2025

Επίσημη πρώτη για το ΔΕΗ Xmas West Park στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση

Με μοναδικές φωνές επί σκηνής και ένα λαμπερό - στην κυριολεξία - σόου, ανοίγει τις πύλες του στις 19:30 το νέο εορταστικό τοπόσημο της Περιφέρειας Αττικής, το ολοκαίνουργιο ΔΕΗ Xmas West Park, στο Μη

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 13.12.2025

Γενικά αίθριος ο καιρός με φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή

Σήμερα Σάββατο στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις. Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Δυτική Στερεά, στην Δυτική Πελοπόννησο και στο υπόλο

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 13.12.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη – Βαρύ το κατηγορητήριο

Αντιμέτωποι με τις – κατά περίπτωση – κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες για την πολύκροτη υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠ