Image
Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 14:46 Βλέπω/Ακούω

Νέες ταυτότητες: Πώς θα είναι, πότε θα τις πάρουμε

Ο σχετικός διαγωνισμός θα έχει "σηκωθεί" από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πριν από το τέλος του έτους και στόχος είναι μέσα στο 2021, να έχουμε ταυτότητες», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον Σκάι, θα μοιάζουν περισσότερο με το δίπλωμα οδήγησης και θα έχουν πάνω τους και την κατάλληλη ψηφιακή υποδομή, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις συναλλαγές με το κράτος».

Για παράδειγμα, έφερε μια υπεύθυνη δήλωση, η οποία σήμερα γίνεται στα ΚΕΠ.

«Αυτό θα συνεχιστεί, αλλά θα μπορεί πλέον ένας άνθρωπος να το κάνει αυτόματα χωρίς να πάει στα ΚΕΠ. Όλο το ζουμί είναι να είναι η ψηφιακή υπογραφή στην ταυτότητα να είναι ισοδύναμη με τη φυσική υπογραφή», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Τα βασικά σημεία για τις νέες ταυτότητες

1.    Ο σχετικός διαγωνισμός θα έχει γίνει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν από το τέλος του 2019.

2.    Το μοντέλο που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο, ακολουθήθηκε στην Εσθονία, όπου οι ταυτότητες μοιάζουν πιο πολύ με το σημερινό δίπλωμα οδήγησης, είναι έγχρωμες και έχουν επάνω τους και την κατάλληλη ψηφιακή υποδομή.

3.    Ένα βασικό χαρακτηριστικό των νέων ταυτοτήτων θα είναι η ψηφιακή υπογραφή, η οποία θα είναι ισοδύναμη με τη φυσική υπογραφή, που έχει κάποιος όταν τον ταυτοποιεί ένας υπάλληλος του κράτους.

 

 

Star.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Συστηματικές και τεκμηριωμένες δράσεις για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συνεχίζει με συνέπεια και σχέδιο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου παρεμβάσεων για τη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων, επενδύοντας σε δράσεις που

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «7,6 εκατ. ευρώ για έξι δομές αντιμετώπισης άνοιας, Alzheimer και αυτισμού - Αξιοποιούμε στο έπακρο τους ευρωπαϊκούς πόρους, σε δράσεις με άμεσο κοινωνικό αποτύπωμα»

Στη χρηματοδότηση ύψους 7,6 εκατ. ευρώ της λειτουργίας Κέντρων Ημέρας Ολικής Φροντίδας (Κ.Η.Ο.Φ.) Ψυχικής Υγείας με Κινητά Κλιμάκια για ασθενείς με άνοια και Alzheimer, καθώς και για άτομα με αυτισμό

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας: τι αλλάζει, ποιες οι προοπτικές και τα επόμενα βήματα για την προστασία των ανηλίκων - η συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet4Kids.gr), το οποίο λειτουργεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), χαιρετίζει τη χθεσινή ανακοίνωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Urs